Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Djurgården är en bra favorit på Tele2 Arena

Foto: BILDBYRÅN

Topptipset 19 maj

Spelstopp: 14.59

Spelexpert: Jonas Amrouni

1. Djurgården–Elfsborg 1

Djurgården saknar Andersson, Chilufya och Walker. Ajdarevic var sjuk i veckan och är ett frågetecken inför. Elfsborg vann knappt hemma mot AFC. Fått med sig mer poäng än man förtjänat hittills. 

 

2. Malmö–Kalmar X

Malmö skapade inte mycket borta mot Göteborg. Återigen finns det frågor som behöver besvara när spelet kör fast. Kalmar är taktiskt drillat under Pehrsson. Bengtsson förväntas spela. 

 

3. Sirius–Häcken 2

Lindgren och Ekpolo saknades mot Kalmar. Det påverkade inte försvarsspelet det minsta. Sirius vann hemma mot Sundsvall men imponerade inte. Häcken har seglat upp som en titelkandidat. 

 

4. Empoli–Torino 2

Ansaldi och Iago Falque ådrog sig mindre skador förra matchen, det gör att båda är tveksamma till spel. Empoli behöver vinna för att undvika nedflyttning. Torino har varit strålande – ovisst!

 

5. Juventus–Atalanta X

Khedira är skadad. Det finns även frågetecken kring Alex Sandro, Dybala, Douglas Costa, Emre Can och Benatia. Atalanta behöver poäng för att behålla Champions League-platsen. 

 

6. Napoli–Inter X

Napoli har visserligen ingenting att spela för i tabellen, men det är ligaavslutning på hemmaplan och man vill inte göra hemmafansen besvikna. Inter är obesegrade i sina sju senaste.

 

7. Galatasaray–Istanbul Basaksehirspor 1

Seriefinal i turkiska superligan. Galatasaray har lyckats plocka ikapp ett markant försprång genom att gå obesegrade i 13 raka matcher. Favoriter även här. Ba och Turan saknas hos IB.

 

8. Norrby–Frej X

Två lag vars formkurva pekar uppåt. Inte spikrakt uppåt, men båda är obesegrade i sina fyra senaste. Norrby har inte släppt in mål på fyra raka matcher. Frithzell räddade poäng sent mot BP.

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Djurgården–Elfsborg 1

2. Malmö FF–Kalmar FF 1 X 2

3. Sirius–Häcken 2

4. Empoli–Torino 1 X 2

5. Juventus–Atalanta 1 X 2

6. Napoli–Inter 1 X 2

7. Galatasaray–Istanbul B. 1 X

8. Norrby–Frej 1 X

 

324 rader