Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det roliga skrällbudet finns i Championship

Foto: LEE SMITH / BILDBYRÅN

Manchester City tar gruvlig revansch på WBA medan Leeds gör en repris på decembers överkörning av Newcastle. 

Skrällarna hämtas från The Championship där Millwall och Huddersfield bör få plats om det ska finnas chans till större utdelning.      

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Wycombe höll krysset till den 86:e minuten i går mot Tottenham, trots att Mourinho bytte in både Kane och Son. Där ser man hur svårt det kan vara att vinna fotbollsmatcher även för överlägsna lag. Ändå tror jag att Manchester City tar revansch för poängförlusten hemma mot WBA i december. 

I övrigt finns det flera vettiga spikar på tisdagens Topptips, så här gäller främst att hitta lågprocentare som kan få upp utdelningen. 


■■ Match 2. För en dryg månad sedan fick Newcastle en ordentlig lektion av Leeds. Bielsas full fart framåt-fotboll körde över Steve Bruces defensiva approach och matchen slutade 5–2. Sedan dess har Newcastle fortfarande inte vunnit någon fotbollsmatch och bara gjort ett mål framåt på de åtta senaste tävlingsmatcherna. Kris? Jo, det kan man absolut kalla det. Nedflyttningsstrecket närmar sig med stormsteg. Frågan är om Bruce ens har några ess i rockärmen att ta fram? Med tanke på fotbollen Newcastle bjuder på är jag tveksam om det går att skruva så mycket på taktiken. 

Leeds blandar och ger, men har visat att de verkligen kan nysta upp såna här typer av motstånd. Förutom storsegern mot Newcastle så minns vi även 5–0 borta mot WBA i slutet av december, siffror som faktiskt var helt rättvisa. 

Håller sig tvåan runt 50% tycker jag det är en klart vettig spik. 


■■ Kupongens mest överstreckade hittas i match 7 där det svenska folket ger Bristol City alldeles för högt förtroende. Just nu streckas ettan upp till 60%, vilket är minst 20 procentenheter för högt. Antagligen lockas tipparna av 3–0-segern i FA-cupen borta mot Millwall i helgen. En match som i grunden var helt jämn, men där en straff till Bristol City och en het Nahki Wells avgjorde. Ser man till de underliggande siffrorna är Bristol Citys insatser den här säsongen inget extra och borde vara ett lag för den undre halvan av tabellen. 

Huddersfield har haft det tufft på slutet, men är enligt samma underliggande statistik på ungefär samma nivå som värdarna här. Oddssättarna håller med och håller den här matchen som relativt jämn. 

18% på tvåan blir då löjligt lockande och är kupongens bästa skrällmöjlighet. 


■■ Häftigt Milano-derby ska spelas i match 1 då det vankas kvartsfinal i Coppa Italia. Det är ettan (Milan) mot tvåan (Inter) i Serie A-tabellen, vilket gör det redan infekterade mötet än mer nervkittlande. Jag tycker att det mesta talar för Inter här. De blåsvarta var värda mer borta mot Udinese senast (0–0) och gjorde säsongens kanske bästa insats innan det när de spelade ut Juventus och vann ytterst rättvist med 2–0. Contes truppläge ser dessutom näst intill perfekt ut. 

Det gör inte Milans som fortsatt har Bennacer (skadad) och Calhanoglu (covid-19) borta. 0–3 i baken hemma mot Atalanta senast var en klar missräkning. 

Inter är snäppet vassare för stunden och håller sig ettan runt 50% kan den singlas.  


SKRÄLLEN

Huddersfield (match 7)

Bristol City har fortsatt en hel del skador i truppen och insatserna på slutet övervärderas rejält av det svenska folket. Hemmalaget streckas upp alldeles för högt sett till chanserna. Huddersfield erbjuder bäst värde på kupongen. X2 prioriteras. 

SPIKEN

Manchester City (match 4)

Manchester City har trummat igång och är nu givna favoriter till att ta hem ligatiteln. De Bruyne saknas på grund av skada, men mot Big Sams WBA ska det inte spela någon roll. Klasskillnaden är för stor och här tar City revansch för den orättvisa poängförlusten i december. 

FAVORIT I FARA

Watford (match 6)

Watford har börjat få med sig resultaten, men spelmässigt finns det fortsatt saker att slipa på. Framför allt är offensiven fortsatt för opålitlig. Millwall vilar i grunden på en trygg defensiv, stod upp bra mot Bournemouth nyligen, och kan inte räknas bort på The Den i detta Londonderby. Tvåan till för höga 50% måste garderas.

ANNONS:
Expertens systemförslag: