Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det blir storlagens omgång i eftermiddag

Romelu Lukakus Chelsea spikas.
Foto: MATTEO BOTTANELLI/NURPHOTO/SHUTTERSTOC / MATTEO BOTTANELLI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO

Jag kan inte bortse från storlagen på helgens kupong. Känslan är att båda har passande uppgifter framför sig. 

Det kan mycket väl räcka med ett tecken i både match ett och två.


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här
ANNONS:
Lämna in expertens 64-raderssystem här

Spiken

Chelsea

Det finns en risk att procenten drar iväg på tvåan men i skrivande stund står den i 59% och det tvekar jag inte en sekund på att spika tvåan. Chelsea har tillräckligt med kvalité för att kunna utmana om titeln den här säsongen.

Skrällen

Wolverhampton

Aston Villa ligger före i tabellen men jag tyckte inte nödvändigtvis att man varit bättre än Wolves. Wolves har haft ett något tuffare spelschema samtidigt som man haft en del otur. Jag tycker att Wolves har ett bättre grundspel än Villa och kommer ta med flera tecken på kupongen.

Match för match

1. Leicester – Manchester United 2

Det är två pressade tränare som ställs mot varandra. För United är det inte bara resultaten utan sättet man uppträder på. Spelet fungerar inte alls, om man inte plan A fungerar tycks det inte finnas någon plan B. Ett dåligt resultat här skulle kunna kosta Solskjaer jobbet. Ndidi och Fofana saknas för hemmalaget. United har Varane på skadelistan.

2. Brentford – Chelsea 2

Brentford har varit en rolig färgklick i en annars ganska utstackad serie. Nykomlingen har överraskat flera gånger mot lag som är tippade att hamna på den övre halvan. Generellt brukar det vara just i starten som nykomlingar plockar majoriteten av sina poäng. Jag tror dock inte att man rår på Chelsea. Gästerna är för stabila defensivt helt enkelt. Tvåan spikas!

3. Southampton – Leeds 1

Leeds tog en viktig seger innan uppehållet mot Watford men det ser fortfarande inte speciellt bra ut. Jag vet inte om det beror på att Leeds taktik börjar bli sönderläst eller om det är att spelarna inte når upp i samma nivå men det är inte samma Leeds som vi fick se ifjol. Kapaciteten finns onekligen där och det kanske lossnar snart, tills dess vill jag gardera tvåan.

4. Aston Villa – Wolverhampton 2

Wolverhampton har haft problem med skador sedan säsongsstarten. Nu saknas Jonny, Pedro Neto, Trincao, Hugo Bueno och Mosquera. Det har dock inte påverkat deras insatser nämnvärt. Wolves har tillsammans med Villa varit två lag som fått beröm för deras spel. Villa har Davis, Bailey och Sanson borta till mötet. Det är jämnare än vad streckningen föreslår.

5. Norwich – Brighton 2

Norwich ligger sist i serien med målskillnaden 2-16 efter sju omgångar. Pukki gjorde några mål med landslaget som förhoppningvis kan få igång honom igen för han har sett iskall ut under inledningen av säsongen. Brighton kommer från en toppmatch mot Arsenal innan uppehållet efter den svaga insatsen mot Palace. Brighton förväntas dominera tillställningen.

6. Blackburn – Coventry 2

Coventry har gått riktigt starkt i ligan. Skyttekungen Gyökeres fick göra landslagsdebut med svenska landslaget som ett kvitto på vad han presterat i The Championship. Coventry har spelat bättre än Blackburn och bör vara favorit. Dack, Rankin-Costello, Wharton, Lenihan och van Hecke saknas för hemmalaget. Ettan är redan nu kraftigt överstreckad - tvåa!

7. Bristol City – Bournemouth 2

Bournemouth bara vinner och vinner. Man har en av seriens bästa trupper och underpresterade förra säsongen men att man skulle gå så här pass starkt tror jag inte dem själva hade trott på. Conway är borta för Bristol City. Bournemouth får klara sig utan Brooks, Cook och Stanislas. Bristol har inte imponerat på mig och kommer att testas rejält mot Bournemouths anfall.

8. Huddersfield – Hull 1

Huddersfield tar emot nykomlingarna Hull på hemmaplan. Hull ligger som väntat i botten av tabellen och framförallt är det målskyttet som varit problemet. Åtta mål på elva matcher håller inte om man vill klara kontraktet. Huddersfield fortsätter att dras med skadeproblem och till slut kommer det att märkas på planen. Ettan är rejält överstreckad på kupongen.