Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det är nu eller aldrig som gäller för Malmö

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Champions League-kvällen bjuder på spikar, skrällar och drag. Av de klara favoriterna på kvällens Topptips väljer jag Chelsea som den bästa spiken hemma i gruppfinalen mot Juventus. 

Young Boys streckas för lågt hemma på konstgräset i Bern medan Salzburg är ett fräckt drag till fint spelvärde mot de franska mästarna.  

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem

Det är Champions League-vecka och mästarturneringen dominerar tisdagens Topptips med sex matcher. The Championship avslutar med två kamper. 

Chelsea, Barcelona, Atalanta och Sevilla är favoriter som står i hyfsat likvärda odds. Här gäller det att hitta rätt bland spikarna. Jag vet hur min väg mot åtta rätt ser ut. 

För svensk del lockar så klart Malmö–Zenit lite extra i match 1. Zenit vann med klara 4–0 på hemmaplan, men innan det röda kortet på Ahmedhodzic tidigt i den andra halvleken stod MFF ändå upp helt okej. Hemma på Stadion tycker jag inte att de himmelsblå ska räknas ur helt, trots att det råder frågetecken på Christiansen och Berget. Ska det bli några poäng i det här gruppspelet så är det i kväll det ska ske. Zenit ser ut att streckas lite högt för min smak så jag helgarderar tidigt. 

Här är mina tidiga tankar i övrigt: 


■■ Match 2. Det är dags att slåss om gruppsegern i Grupp H. Både Chelsea och Juventus har gått rent mot Zenit och Malmö och är i praktiken klara för avancemang. Men att vinna gruppen kan betyda en enklare lottning i slutspelet då det blir en grupptvåa som motståndare i åttondelen i stället för en etta. Jag tror således att båda lagen går in med full kraft i denna match. 

Juve vann hemma i Turin med 1–0, en vinst som inte var direkt rättvis då Chelsea var spelförande och skapade mest. Sedan dess har ”Den gamla damen” fortsatt blanda och ge i Serie A. En åttondeplats är så klart inte gott nog. Här har Allegri en del avbräck att ta ta i beaktning. Chiellini, De Sciglio, Ramsey, Danilo och Bernardeschi ser alla ut att missa matchen och Dybala är dessutom ett frågetecken. 

I Chelsea är truppläget bättre. Lukaku är tveksam, men kan mycket väl vara fit for fight. I övrigt är det bara Kovacic som är skadad, men gubbar som Kante och Jorginho gör knappast att man oroar sig för det centrala mittfältet. Jag ser Chelsea som det klart bättre laget med den klart vassaste truppen. Hemma i London ska de ha toppchans. 

Tre poäng är det som gäller för att gruppsegern ska vara möjlig och jag tror The Blues löser det. Ettan tål hettan upp till 60-65%. Jag spikar. 


■■ Match 6. Jämfört med andra av kvällens favoriter som Chelsea, Barca och Sevilla är det Atalanta som ser ut att bli den klart mest överstreckade. Här väntar en måstematch borta mot Young Boys i Bern. Ingen enkel uppgift på konstgräset, något Manchester United fick erfara när de kom hit och förlorade. Förutsättningarna är enkla. Båda lagen måste gå för vinst. 

Atalanta ligger på tredje plats i tabellen, två poäng bakom United och Villarreal som möts i kväll. Så tre poäng är väldigt viktiga i jakten på avancemang. Atalanta vann hemma mot schweizarna med 1–0 och var det klart bättre laget då. Totalt sett har de blåsvarta sett fina ut under en längre tid, men har en historia av att vara ojämna. När tvåan då streckas upp mot 70%, vilket är cirka 10% för högt, vill jag stoppa in garderingar tidigt. 

Young Boys enda chans till fortsatt spel i Europa den här säsongen är att ta tre pinnar och nypa tredjeplatsen före Atalanta. Framåt finns det absolut kvalitet i Kanga och Siebatcheu. Det här har kapacitet att bli en fartfylld och sevärd match. 

Jag väljer bort krysset och går all in på gubbgarderingen (etta-tvåa) där ettan till 14% är kupongens bästa kupongrensare. 


■■ Match 4. Letar ni efter ett fräckt chansdrag för kvällen så har ni ett spelvärt i match 4. De franska mästarna Lille har nämligen en riktigt jobbig frånvarolista där i stort sett hela ordinarie mittfältet är väck. Trygga innermitten André och Ikoné på högerkanten är avstängda. Och den kreativa motorn Renato Sanches liksom Jonathan Bamba är skadade. Framåt är det kanadensiska framtidslöften Jonathan David glödhet men frågan är om centrallinjen räcker till här? 

Salzburg har nämligen imponerat på mig så här långt med en frejdig fotboll och toppar, inte alls orättvist, gruppen. Flera unga spelare har visat framfötterna, inte minst den unge tysken Karim Adeyemi som bombat in tre CL-mål och fått debutera i landslaget. Det känns som gästerna bara har en växel och det är full gas. Den här matchen är helt jämn enligt oddsen, men det svenska folket streckar upp Lille till rätt klara favorit. 

Chanstvåan till under 30% är ett häftigt drag till fint spelvärde. 


SPIKEN

Chelsea (match 2)

Chelsea behöver gå för tre poäng i jakten på gruppsegern. Har ett bättre truppläge än Juventus och ska ha toppchans hemma i London. Runt 60% känns spikettan given. 

SKRÄLLEN

Young Boys (match 6)

Young Boys ska inte underskattas hemma på sitt konstgräs i Bern. Här är de inte lättspelade. Har en vass offensiv. Atalanta övervärderas här. 14% på ettan är kupongens bästa skrälldrag. 

FAVORIT I FARA

Salzburg (match 4) 

Lille har ett stort bortfall spelare i kväll, inte minst på mittfältet där avstängningar och skador stör. Salzburg har imponerat under gruppspelet med en frejdig fotboll, men blir ändå undervärderade här mot sargade värdar. Tvåan är ett fräckt drag till fint spelvärde. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: