Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det är ett klart bättre lag –Sporting har toppchans

Foto: PEDRO NUNES / BILDBYRÅN

Skotsk prägel på kvällens kupong med en portugisisk spik.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

SPIKEN

Sporting Lissabon

Sporting är ett bättre lag i samtliga lagdelar. Att man förlorade i ligan nyligen mot Santa Clara gör bara risken för underskattning betydligt mindre. Jag tror att Sporting kommer köra över Santa Clara i kväll.

SKRÄLLEN

Cercle Brügge

Anderlecht har visat fin form men det är ett möte som betyder mer för Cercle Brügge. Gästerna har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och vann bland annat derbyt mot Club Brügge strax innan jul.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. West Bromwich – Preston 1

WBA tog en viktig seger i toppstriden senast mot Peterborough efter tre snabba mål sista kvarten. Bryan och Snodgrass missar kvällens möte. Gästerna får tillbaka Wickham från skada men saknar fortsatt Brown.


2. Hearts – Celtic 2

Det är tvåan mot trean i tabellen. Hearts borta är en av säsongens svåraste matcher för Celtic. Gästerna ska vara klar favorit men med flera andra favoriter på kupongen kan det vara värt att gardera upp tvåan. Dembele, Turnbull och Ajeti saknas för gästerna.


3. St. Johnstone – Dundee FC 1

Hemmalaget får klara sig utan skadade Bryson och Wotherspoon. Dundee har Ashcroft och Sheridan borta från spel. Båda lagen har visat en svag formkurva med flera förluster på slutet. Svag etta…


4. Dundee Utd – Ross County 1

Fransmannen Biamou saknas hos hemmalaget. Smith och Fotheringham är frågetecken inför mötet. Dundee avancerade i cupen förra veckan men innan dess hade laget sex raka förluster. Ettan ser ut att bli överstreckad.


5. Motherwell – Hibernian 2

Lamie och O’Hara missar mötet för Motherwell. Hibernian har Magennis på skadelistan. Motherwell plockar majoriteten av sina poäng på hemmaplan. Hibernian är dock ett bättre lag i grunden – utgångstvåa.


6. Sporting Lissabon – Santa Clara 1

Cabral är tillbaka efter skada men det är tveksamt ifall han är redo för 90 minuter ännu. Så som tabelläget ser ut kan cupen vara Sportings bästa chans till en titel den här säsongen. Santa Clara slog Sporting på hemmaplan för drygt tre veckor sedan.


7. Anderlecht – Cercle Brügge 1

Efter en knackig inledning på säsongen har Anderlecht fått upp ångan. Laget är obesegrat sedan början av november. Lissens är tveksam till spel för Anderlecht. Gästerna saknar Van Damme och Utkus.


8. Sérésien – Beerschot 1

Sanogo saknas för hemmalaget. Gästerna har Frans och Coulibaly borta. Det är ett bottenmöte där båda lagen behöver gå för segern. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Beerschot enkelt med 3–0.

ANNONS:
Expertens systemförslag: