Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De har toppchans mot ett skadeskjutet Palace

Foto: STU FORSTER / BILDBYRÅN

Cambuur och Leeds är två spikar jag gillar i dag. De som går för de stora pengarna får inte glömma bort hemmastarka Lugo och ett alldeles för högt streckat Atlético Madrid bör garderas.      

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Måndagens kupong sträcker sig över fem olika länder och blandar toppfotboll med andradivisioner. Oddssättarna och det svenska folket drar inte helt jämnt vilket banar väg för fint spelvärde, där framför allt ett coronadrabbat Atlético Madrid blir rejält övervärderade i match 2 mot ett kompetent Celta Vigo. De spanska serieledarna ser ut att få klara sig utan spelare Joao Félix och Yannick Carrasco bland annat. 85% går givetvis inte att motivera. Helgardera där tvåan rensar magiskt till just nu 4%. 


■■ Men vi börjar i den spanska Segundan där klassiska Espanyol fått sig en näsbränna i jakten på återkomsten till La Liga. Förlust i tre av de fyra senaste ligamatcherna har gjort att katalanerna tappat sin topp 2-plats, som innebär direkt uppflyttning, och skapat lite nerv i klubben. Torsken hemma mot Rayo Vallecano senast var brutal där en ledning med 2–0 i paus tappades i andra halvlek. Nu väntar en tuffare bortamatch än vad tabelläget säger mot extremt hemmastarka Lugo. 

Värdarna har höjt sig rejält från i fjol när degraderingen var nära. Just spelet på hemmaplan och en solid defensiv ligger bakom den trygga mittenplaceringen. På Anxo Carro har Lugo nu åtta raka utan förlust (5-3-0), men vad som är än mer anmärkningsvärt är att bara ett enda mål har släppts in på dessa åtta matcher. Med tanke på att Espanyol inte heller gör sig som bäst på resande fot talar det mesta för en tight och jämn match här i Galicien. 

Den vågade chansar bort den lite för högt streckade favorittvåan helt.  


■■ Bästa spiken, om man inte vill gå på den högt streckade storfavoriten Benfica i match 3, hämtas från Eerste Divisie. I match 8 ska Cambuur ta sig ännu ett steg närmare uppflyttning till det nederländska finrummet. Ett finrum klubben redan hade varit i om inte coronan stoppat säsongen i fjol när Cambuur toppade tabellen i suverän stil. Med hjälp av en mäktig offensiv är de dock ligans bästa lag även denna säsong. 65 mål på 22 matcher och +46 i målskillnad är mer än imponerande. Skyttekung Robert Mühren har varit lysande med 21 baljor. 

Här väntar ett Jong Ajax som inte nått upp till samma nivå som i fjol då de mest tongivande spelarna tagit klivet upp till A-laget. Spelet hemma på Sportpark de Toekomst har inte heller klaffat med bara tre segrar på elva försök. 

I fjol vann Cambuur med 6-0 på den här arenan. Jag räknar inte med liknande siffror nu, men håller sig tvåan runt 55% är det en ypperlig spik. 


■■ En annan vettig spik hittas i match 1. Efter två raka bortasegrar, där 3–1 i Leicester imponerade, åkte Leeds på stryk hemma mot Everton (1–2). Insatsen i sig var det dock inget fel på där en storspelande Robin Olsen stod i vägen för flera fina chanser till kvittering. Nu väntar lättare motstånd för Bielsas gäng när ett rejält skadedrabbat Crystal Palace möter upp. 

Gästerna kan ha upp emot tio spelare borta här, där framför allt skadan på Zaha oroar. Stjärnan tvingades utgå senaste mot Newcastle på grund av ljumskproblem. Enligt rapporterna stannar Zaha hemma i London denna kväll. 

Jag är totalt sett inte imponerad av Crystal Palace och när skadebänken ser ut så här och det största offensiva hotet är borta så ska Leeds ha toppchans. Jag spikar ettan runt 50%. 


SKRÄLLEN

Lugo (match 7)

Espanyol visar tveksam form och ska inte räkna med några enkla poäng borta mot betongmuren i Lugo. Värdarna har hållit nollan i sju av sina åtta senaste hemmamatcher och trivs ypperligt på Anxo Carro. Räkna med tight och målsnålt. Ettan måste med till 15%. 

SPIKEN

Cambuur (match 8)

Serieledande Cambuur har inte bara ligans vassaste offensiv med skyttekung Mühren i spetsen, de är också bäst på bortaplan (8-2-0). Jong Ajax främsta uppgift är att fostra spelare för framtiden och har inför säsongen tappat sina bästa lirare till A-laget. Här väger ungdomarna för lätt. Tvåan är en fin spik till 55%. 

FAVORIT I FARA

Atlético Madrid (match 2)

Det svenska folket vägrar gå emot hemmastarka Atlético Madrid och streckar upp ettan till hutlösa 86%. Med corona i truppen är det alldeles för högt mot ett Celta Vigo som fått tillbaka stjärnan Aspas och stått för flera bra prestationer under nya Eduardo Coudet. De som har ambitionen att gå för de stora pengarna bör gardera hela vägen. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: