Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De har mer spets i truppen – tvåan är en spelvärd spik

Foto: BILDBYRÅN

Topptipset 8 oktober

Spelstopp: 18.14

Expert: Johan Meijer

Svårt att hitta den givna spiken på kvällens EM-kvalinspirerade kupong. Bosnien sticker ut lite grann men när ettan streckas på orimlig nivå (73%) så känns det givet att gardera om man man jagar lite större utdelning. 

Spelvärda spiken hittar jag i Bulgarien–Ungern där jag tycker att bortalaget har klart mer spets i truppen. Supertalangen Szoboszlai avgör?

SPIKEN

Ungern besegrade bland annat Turkiet borta i Nations League. Har en supertalang i Salzburg-mittfältaren Szoboszlai och han kan bli tungan på vågen mot ett begränsat Bulgarien.

SKRÄLLEN

Israel saknar förvisso tre ordinarie gubbar men spelade jämnt borta mot Skottland i Nations League (1–1) för någon månad sedan. Både krysset och tvåan rensar bort många system.

MATCH FÖR MATCH

1. Ryssland–Sverige X

Ryssland har några fall av corona i truppen (Dzjikija och Guilherme). Saknar även spelare som Smolov och Golovin. Sverige har en ganska oprövad elva då man fokuserar på Kroatien-matchen.

2. Norge–Serbien 1

Norge hämtade sig snabbt efter svaga insatsen mot Österrike. Har sylvasst anfallsvapen i Dortmunds Erling Haaland. Serbien har inte imponerat i Nations League. Etta, men ta gärna med alla tecken.

3. Island–Rumänien X

Island har gjort svaga resultat under Hamrén och truppen är ålderstigen. Får tillbaka trion Gudmundsson, Sigurdsson och kaptenen Gunnarsson. Rumänien saknar rutinerade kaptenen Chiriches.

4. Skottland–Israel X

Lagen möttes i Nations League i september och matchen var helt jämn. Hemmalaget saknar offensive Forrest medan Israel får klara sig utan Tawatha, Bitton och Peretz. Oavgjort igen?

5. Bulgarien–Ungern 2

Bulgarien är inne i svag period på landslagsnivå och truppen består till stor del av spelare från svaga inhemska ligan. Ungern har mer spets med spelare som bl a Salzburgs Szobozlai. Bra tvåa.

6. Slovakien–Irland X

Slovakien har problem defensivt med stjärnmålvakten Dubravka och vänsterbacken Hancko skadade. Hamsik är tillbaka i truppen. Irland svagt offensivt men kanske kan få utdelning ändå.

7. Bosnien-Hercegovina–Nordirland 1

Bosnien har fått bra matchning mot topplag i Nations League. Mittfältsstjärnan Pjanic är tillbaka i truppen efter att ha missat de senaste matcherna. Nordirland spelar defensivt. Ettan blir överstreckad – 1x2 om man jagar stora pengar.

8. Nordmakedonien–Kosovo 1

Nordmakedonien har flera intressanta spelare som spelar i de större europeiska ligorna. Kosovo är en nation på stark frammarsch men har inte samma bredd i truppen. Jag spikar den något överstreckade ettan.

ANNONS:
Expertens systemförslag: