Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De har inte torskat på över två år – spikas

Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN / Claudio Bresciani/TT
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Damerna kliver in på torsdagens Topptips med åtta träningslandskamper. USA och Spanien är bankspikar där inga tecken behöver slösas. I skrällväg måste ett offensivt spännande Australien få chansen borta mot Danmark.          

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem

Dagen innan EM-premiären tar damerna över scenen. Åtta träningslandskamper fyller torsdagens Topptips som kryddas med 250 000 extra kronor i potten. Ändå har jag inga större förhoppningar på att det ska bli några stora summor för åtta rätt. De största favoriterna är helt enkelt för överlägsna. Ett förslag är att göra ett lite mindre system och istället skruva upp radinsatsen. 

USA (match 8) och Spanien (match 4) är det inte mycket att göra åt. USA står i 1,03 hemma mot ett mediokert Portugal och kommer vinna enkelt. De regerande världsmästarna har inte förlorat en landskamp på 2,5 år medan Portugal missade nästa års EM genom att förlora mot ett svagt Ryssland i playoff. Klasskillnad rakt av, slösa inga tecken och bankspika ettan i Houston. 

Belgien är visserligen något vassare än Portugal, men kommer ändå inte räcka till mot ett Spanien som tagit stora kliv framåt de senaste åren. Barcelona vann Champions League i överlägsen stil genom att besegra Chelsea med 4-0 i finalen. Åtta spanska spelare lirade från start där, varav flera är med i denna samling. Det säger en del. 1,11 i odds på hemmalaget här och jag bankar in den här spiken också. 

 

Match 7. Men spikarna tar inte slut där. Nigeria har ett gäng spelare i stora klubbar ute i Europa. Barcelona-liraren Asisat Oshoala är den stora stjärnan men kompletteras med starka offensiva pjäser som Ajibade i Atlético Madrid och Uchenna Kanu från Linköping. I VM för två år sedan tog sig Nigeria vidare från gruppspelet och pressade faktiskt Frankrike i åttondelen. Ett spännande lag. Jamaica är inte alls lika spännande. Landet är rankade 51:a i världen och är långt ifrån de stora nationerna. Senaste önationen tog sig an ett motstånd av rang var när de mötte Kanada i kvalet mot OS i februari. Då blev det storstryk med 0-9. 

■■ Jag tror Nigeria vinner den här matchen tämligen enkelt. Just nu erbjuds strålande spelvärde på tvåan som streckas till 40%. Den borde stå i minst 65%. Spik! 

 

Finns det någon skräll då? Nja. Visst kan favoriten Sverige få en tuff match hemma mot Norge i match 1, där helgarderar direkt och får med norskorna till 15%. Men den bästa skrällen hittas i Danmark, match 3. Danskorna var direkt svaga i den senaste landslagssamlingen då de stod för två mediokra insatser mot svaga Wales, 32:a i världen, (1-1) och Irland, 34:a i världen, (1-0). Nu tar de emot betydligt starkare motstånd i Australien (9:a i världen) som faktiskt rankas sju placeringar före Danmark på världsrankingen. Tony Gustavsson basar sedan hösten förra året för Australien och har en hel del kvalitet att jobba med. Inte minst med Chelsea-stjärnan Sam Kerr, men också Arsenals Caitlin Foord. Med sin starka offensiv har Australien har kvalificerat sig för OS. Kan de bara få bukt med defensiven också så kan de överraska. 

■■ Här känns det givet att plocka med alla tecken och få med den lågt streckade tvåan till 10% i Horsens. 

SPIKEN

USA (match 8)

Världsmästarna USA kommer att ha lekstuga med svaga Portugal hemma i Houston. Ettan är en av årets säkraste spikar. 

SKRÄLLEN

Australien (match 3)

Australien har kvalificerat sig för OS och har en hel del offensiv kvalitet i laget som basas av rutinerade Tony Gustavsson. Danmark kommer från sämre insatser mot svaga Wales och Irland i den förra samlingen. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: