Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De har bra skrällchans mot skadedrabbat lag

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Torsdagens Topptips bjuder inte på några höga höjder fotbollsmässigt. Men Bordeaux kan stå för en trevlig skräll mot ett skadedrabbat Rennes och Djurgården bör enkelt ta sig vidare i Svenska Cupen. 

• • •

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem 

I väntan på att de stora ligorna drar igång igen efter landslagsuppehållet har kupongmakarna på Svenska Spel fått slita sitt hår för att få ihop en torsdagskupong. Det är en del matcher som gud glömde med på raden där ingen vettig människa kan ha full koll rakt över, vilket brukar bjuda in till guldkorn. 

Ett par stora bank-favoriter finns, vilket gör att ett mindre system men högre radinsats rekommenderas. 

• • •

■■ Vi gör det spännande och börjar bakifrån med match 8 och den spanska andraligan. Alcorcón var ett stabilt mittenlag i fjol och slutade bara fyra poäng från play off. Säsongsinledningen, med fyra poäng på elva matcher, och en klar jumboplats är därför en smärre chock. 

Granskar man lagets insatser så lär dock poängen komma. Spelmässigt är de bra med i matcherna och skapar chanser. I de senaste fyra matcherna har de dock drabbats av röda kort i tre av dem, och då är det så klart inte lätt. 

Lugo låg under strecket stora delar av förra säsongen, men lyckades på ett mirakulöst sätt rädda kontraktet med en mäktig slutspurt. Har fått in lite nytt blod och inlett på ett bra sätt. Det är dock inget topplag vi pratar om, på sin höjd landar gästerna på en trygg mittenplacering. 

Med tanke på tabellen lär det svenska folket strecka upp tvåan rejält här. Men så mycket skiljer det inte mellan lagen, oddsmässigt är det helt jämnt. Kan Alcorcón behålla alla spelare på banan har de bra chans att ta viktiga poäng. Värdet ligger helt klart åt vänster. Jag spelar 1X och chansar bort den överstreckade tvåan. 

■■ Den bästa skrällen hittas i match 6, den enda drabbningen från en högstaliga på kupongen. Rennes inledde Ligue 1 på ett strålande sätt. Den täta matchningen i Champions League har dock fått laget att falla tillbaka och på slutet har det blivit förlust mot mittenlaget Angers och poängtapp mot mediokra jumbon Dijon. Det är dessutom småkris i truppen då det saknas ett koppel viktiga spelare. Rugani, Niang, Maouassa, Martin och stjärnskottet Camavinga är nämligen skadade. Nzonzi spelade dessutom landslagsfotboll så sent som i tisdags. 

Då kan Bordeaux, med en i sina bästa stunder briljant spelare som Ben Arfa i laget, inte räknas bort. Här är det bara att helgardera och jobba in skrälltvåan runt 20%. 

■■ Två storfavoriter inleder kupongen i match 1 och 2. Jag har inga förhoppningar på någon skräll där, tyvärr. Sollentuna visar visserligen fin form i Norra Ettan, men ska inte räcka till mot bra allsvenskt motstånd. I Svenska Cupens gruppspel i våras blev de överkörda av IFK Göteborg, Sirius och Västerås. 

Djurgården lär dessutom ställa upp med en helt okej elva då det finns klasspelare, som Magnus Eriksson och Kujovic, som inte fått så mycket speltid på slutet och behöver luftas. 

Bollen är rund, men tvåan bankspikas. 

SPIKEN

Djurgården (match 1)

Sollentuna är ett bra Division 1-lag, men Djurgården kommer inte ge bort något här och kan ställa upp med en vass elva. Då är det givetvis klasskillnad och tvåan är kupongens säkraste tecken i denna 08-fight. 

SKRÄLLEN

Bordeaux (match 6)

Rennes har haft ett jobbigt spelschema och har nu ett helt koppel skador till den här matchen, där inte minst stjärnskottet Camavinga saknas. Bordeaux besitter spetsspelare som absolut kan störa. Skrälltvåan måste med tidigt. 

FAVORIT I FARA

Lugo (match 8)

Lugo har fått en fin start på säsongen, men har haft en hel del stolpe in. Tabellplaceringen gör att de överskattas mot jumbon Alcorcón, som inte är så uselt som resultaten säger. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: