Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dansk dynamit bör räcka till klar seger

Foto: LEE SMITH / REUTERS

Topptipset 10 juni

Spelstopp: 20.44

Spelexpert: Johan Meijer

1. Spanien–Sverige 1

Spanien har full pott efter tre matcher men har inte imponerat spelmässigt. Sverige saknar viktiga backar men kommer långt på det starka kollektivet. Inte omöjligt att man gör matchen jämn.

 

2. Danmark–Georgien 1

Danmark dominerade mot Irland men fick nöja sig med en poäng efter baklängesmål efter fast situation. Har inte råd att tappa poäng hemma mot ett motstånd av Georgiens kaliber. 

 

3. Bulgarien–Kosovo 2

Bulgarien föll rättvist trots tidigt ledningsmål mot Tjeckien. Kosovo är obesegrat efter två matcher. Hade marginalerna emot sig i 1–1-matchen hemma mot Bulgarien. Skräller här?

 

4. Tjeckien–Montenegro 1

Roma-anfallaren Schick vände på egen hand 0–1 till 2–1 mot Bulgarien. Man har bra chans att ta andraplatsen bakom England. Montenegro mediokert utan stjärnorna Savic och Jovetic. Bra etta.

 

5. Lettland–Slovenien 2

Lettland ser mycket svagt ut och var näst intill utspelat av Israel i fredags. Slovenien har fått tuff start och offensiven hackar. I Jan Oblak har man en av världens bästa målvakter. Målsnålt!

 

6. Nordmakedonien–Österrike 2

Nordmakedonien fick backen Musliu utvisad mot Polen – avstängd i dag. Österrike det bättre laget men har inte imponerat senaste året. Segern senast var viktig för moralen. Vinner igen?

 

7. Polen–Israel 1

Polen är utan insläppt mål efter tre matcher och har stor offensiv potential med spelare som Lewandowski, Piatek och Milik. Israel normalt ett svagt bortalag – får svårt att ta poäng.

 

8. Kanada Dam–Kamerun Dam 1

Kanada har ett kompetent lag och en bra matchvinnare i rutinerade anfallaren Christine Sinclair. Kamerun är en av VM:s sämre nationer och kan sällan stå emot de bättre nationerna. Bombetta.

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Spanien–Sverige 1

2. Danmark–Georgien 1

3. Bulgarien–Kosovo 1x2

4. Tjeckien–Montenegro 1

5. Lettland–Slovenien 1x2

6. Nordmakedonien–Österrike 1x2

7. Polen–Israel 1x2

8. Kanada Dam–Kamerun Dam 1

 

81 rader