Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Charlton har vunnit åtta av nio senaste – tippas

Foto: CRAIG MILNER/NEWS IMAGES/REX / CRAIG MILNER/NEWS IMAGES/REX REX

Topptipset 17 maj

Spelstopp: 20.44

Spelexpert: Jonas Amrouni

1. Charlton - Doncaster 1

Charlton har vunnit åtta av nio senaste matcherna och vann första mötet med 2–1. Vetokele saknas fortsatt, Parker fick utgå senast men det ska bara ha varit kramp. Charlton får tipset!

 

2. Dundee United - Inverness 1

Ett sent avgörande i första mötet gav Dundee ett utmärkt utgångsläge inför returen. Inverness fick dessutom offensiva mittfältaren Polworth utvisad och avstängd till bortamatchen.

 

3. Le Havre - Lorient 2

Superduon Claude Maurice och Hamel hos gästerna har stått för 32 mål framåt. Den förstnämnda kan vi räkna med spelar i en större klubb nästa säsong. Le Havre har inget att spela för.

 

4. Metz - Brest 1

Det återstår en omgång av ligaspelet. Varken Metz eller Brest har något att spela för då båda säkrat uppflyttning. Räkna med att det roteras i elvorna hos bägge lagen. Intressant odds på ettan.

 

5. Paris FC - Gazelec Ajaccio 1

Ajaccio spelar för sin överlevnad. Trots det har man bara plockat två poäng på sex senaste matcherna. Paris har ett av ligans bästa försvar och behöver tre poäng för att vara säkra på playoff.

 

6. Real Zaragoza - Sporting Gijon X

Zaragoza har visat god form på slutet med en solid defensiv som tagit laget till en hälsosam distans från nedflyttningsstrecket. Gijon har visat sig otroligt svårslagna, behöver dock vinna. Ovisst!

 

7. St.Patrick - Bohemians 2

Bohemians mäktade inte med ett enda mål sina två senaste hemmamatcher. Laget trivs bättre när man får ligga på kontring. BFC:s James Talbot blev nyligen utsedd till månadens spelare.

 

8. Spezia - Cittadella 1

Det är bara ett möte utan retur i första kvalomgången. Spezias hemmafördel väger ofantligt tungt. Spezia har bara förlorat tre hemmamatcher på hela säsongen. Svårt att se Spezia förlora.

 

Systemförslaget

1. Charlton–Doncaster 1 X 2

2. Dundee United–Inverness 1

3. Le Havre–Lorient 2

4. Metz–Brest 1 X

5. Paris FC–Gazelec Ajaccio 1

6. Real Zaragoza–Sporting Gijon 1 X 2

7. St. Patricks–Bohemians 1 2

8. Spezia–Cittadella 1 X

72 rader