Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chansar mot favoriten – går för större pengar

Foto: MOTIVIO VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/MOTIVIO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

I nya TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.

Kan bli en knepig uppgift för favoriten.

Skrälltvåan ser ut att bli väldigt spelvärd!

ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system 

Dybbans kuponganalys

■■ Det är en riktigt kul bong vi har att se fram emot denna Topptipsfredag. Bundesliga, La Liga, Ligue 1 och Serie A finns alla med på ett hörn, men det är givetvis FA-cupmötet mellan Englands bästa lag den här säsongen, Manchester City och Arsenal, som är det stora dragplåstret. Där tror jag Arsenal är tillräckligt bra för att skapa nerv trots bortaplan. Kupongens i särklass största favorit, Leipzig, visar storform och ska ha bra chans att vinna hemma mot ett Stuttgart med tveksamt truppläge. I min värld streckas ettan dock (tyvärr) upp alldeles för högt för att spikas.

Jag chansar således med garderingar för chans på de riktigt stora pengarna.

Jonas kuponganalys

■■ Det är en relativt öppen kupong med flera jämna matcher. Leipzig är den givna favoriten på kupongen och med tanke på hur bra man spelat så är det väldigt lite som talar för att Stuttgart ska komma därifrån med några poäng men som vi såg med Ajax igår kan allt hända. Ajax vann skotten med 31-2 och hade ett bollinnehav på 83% men lyckades trots det inte vinna.

Rent sportsligt är förstås match ett mellan Manchester City och Arsenal den stora godbiten.

Vill man ta risker går det att spika ettan till 44% vilket är supervärde i nuläget, streckningen lär dock öka innan spelstopp. 

Omgången i korthet

DYBBANS BÄSTA SPIK


Rennes

Lorient har fått väldigt bra utdelning under första halvan av säsongen, men den underliggande statistiken visar att det fina tabelläget är klart överdrivet sett till prestationerna. Jag tror på en kraftig dropp under våren. Rennes har haft det tufft på bortaplan men visade nyligen i vinsten mot PSG vilken klass laget besitter. Gästerna är ett klart bättre lag rakt över och när tvåan ser ut att undervärderas gillar jag spiken skarpt.


JONAS BÄSTA SPIK

Leipzig

Leipzig imponerade när man tog sig an Bayern München på hemmaplan och följde sedan upp det med att fullständigt krossa Schalke på bortaplan. Laget tycks ha kunnat bibehålla den fina formen från innan VM. Trots att Nkunku är skadad ska man ha bra chans mot ett mediokert Stuttgart.


SIMON BÄSTA SKRÄLL

Eupen

I den belgiska ligan har Eupen det tufft och kommer få koncentrera sig på att klara kontraktet. Mot ett minst sagt lynnigt Standard Liége ska de dock inte räknas bort till alldeles för låg procent. Standard har en hel del avbräck denna kväll och förlorade faktiskt detta möte på bortaplan med 2-0. Skrälltvåan ser ut att bli väldigt spelvärd och bör ges plats.


JONAS BÄSTA SKRÄLL

Lorient

Lorient har varit en av franska ligans stora överraskningslag den här säsongen. Man skuggar topplagen och har chans på spel i Europa nästa säsong. Rennes har inte sett lika bra ut efter uppehållet och med en del skador i truppen kan det här bli en knepig uppgift för gästerna.

Match för match

1. Manchester City – Arsenal

Prestigemöte i cupen mellan de två titelfavoriterna i ligan. Arsenal har Nelson och Gabriel Jesus på skadelistan. City har Foden tveksam till spel med en lättare fotskada.


2. RB Leipzig – Stuttgart

Leipzig spelade jämnt med Bayern för att sedan följa upp det med en total överkörning av Schalke förra omgången. Stuttgart har hela sju spelare bort till det här mötet.


3. Almeria – Espanyol

Espanyol har stått för flera fina insatser i ligan sedan VM-uppehållet. Det skiljer bara en poäng mellan lagen i tabellen. Espanyol har Gori, Pedrosa och Bare på skadelistan.


4. Lecce – Salernitana

Ångestmöte i botten av tabellen. Både Lecce och Salernitana har som mål att undvika nedflyttning den här säsongen. Gästerna har Maggiore, Gyomber, Fazio och Mazzocchi skadade.


5. Lorient – Rennes

Lorient har överraskat positivt i ligan och ligger sjua i tabellen. Laporte och Mvogo är skadade för hemmalaget. Moffi är osäker till spel med sjukdom. Rennes har mer spets och får bära favoritskapet.


6. Standard Liege – Eupen

Hemmalaget har Ngoy och Dewaele på skadelistan samt att Cimirot är avstängd. Gästerna har frågetecken runt Keita, Magee och Charles-Cook. Keita saknas sedan tidigare. Standard har varit en besvikelse hittills sett till deras trupp.


7. Cagliari – SPAL

Cagliari har ett lag som ska ligga högre upp i tabellen. Laget har inte fått igång på målskyttet och kryssat i alldeles för stor utsträckning. SPAL Vann det första mötet mellan lagen i höstas med 1-0 på hemmaplan.


8. Racing Santander – Tenerife

Det är två lag på den undre halvan som är i behov av poäng för att hålla sig ovanför strecket. Tenerife har sex raka matcher i ligan utan en förlust. Det har endast blivit två bortasegrar på tolv försök för Tenerife den här säsongen.


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

ANNONS:
Expertens systemförslag: