Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Celtic löser uppgiften på hemmaplan – vettig spik

Foto: ALEX NICODIM / IMAGO IMAGES / ALEX NICODIM WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Topptipset 13 augusti

Spelstopp: 18.59

1. Rosenborg - Maribor 1

Det var jämnt och få målchanser tills Söderlund drog in en frispark från 25 meter i första mötet. Rosenborg såg fysiskt starkare ut. Nu har man tre bortamål att gå på. Avslag på ettan.

 

2. FC Köpenhamn - Röda Stjärnan 1

FCK valde att rotera friskt i elvan i helgens ligamöte för att ha fräscha ben till den här matchen. Röda Stjärnan har haft problem med bortaspelet under inledningen av kvalet. Värde i FCK!

 

3. Ajax - PAOK Saloniki 1

Ajax måste jobba på defensiven om fjolårssuccén ska upprepas. Förändringarna i elvan från förra säsongen syns tydligt. Det ska dock räcka till ändå mot ett begränsat PAOK, ettan tippas.

Bästa spiken

4. Celtic - Cluj 1

Celtic har inlett säsongen strålande. Bortamålet Forrest gjorde kan bli avgörande i dubbelmötet. Cluj tvingas anfalla då man behöver göra mål för att avancera. Celtic löser det hemma.

5. Dynamo Kiev - Club Brügge 1

Första mötet var väldigt jämnt. En tveksam straff blev avgörande som Vanaken satte dit. Det är en svag upplaga av Dynamo Kiev, men räkna inte bort ukrainarna på hemmaplan.

 

6. Ferencvaros - Dinamo Zagreb X

Det var irriterat med gott om avblåsningar i första mötet. Ferencvaros följde matchplanen till perfektion. Zagreb är fortfarande knappa favoriter att gå vidare men det känns vidöppet.

 

7. LASK Linz - Basel 2

Basel är det bättre laget individuellt sett, men första mötet fick Linz precis dit man ville. Basel tappade in första målet på en fast situation vilket blev kostsamt.  Basel har kvalitén för att gå vidare.

 

8. Olympiakos - Basaksehir 1

Istanbul pressade hårt första halvtimmen utan att få utdelning när lagen möttes i Turkiet. Visca lyckades dessutom missa en straff på tilläggstid. Kahveci är avstängd för gästerna.

 

Systemförslaget

1. Rosenborg–Maribor 1 X 2

2. FC Köpenhamn–Röda Stjärnan 1

3. Ajax–PAOK Saloniki 1 X

4. Celtic–Cluj 1

5. Dynamo Kiev–Club Brügge 1 2

6. Ferencvar–Dinamo Zagreb 1 X 2

7. LASK Linz–Basel X 2

8. Olympiakos–Basaksehir 1 X 2

216 rader