Bygger lappen runt Barcelona

Alexander Isaks Real Sociedad får en tuff uppgift mot Barcelona.
Foto: MARIA JOSE SEGOVIA/DEFODI IMAGES/SHUT / MARIA JOSE SEGOVIA/DEFODI IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUT

Det blir svårt för klubben att ladda om efter urladdningen i veckan. 

Oddset på hemmasegern är tilltalande med tanke på förutsättningarna.

Det är stor dramatik att vänta när Premier League ska avgöras. Botten, toppen och spel i Europa, ja… överallt i tabellen finns det någonting att spela för och även om matcherna för City och Liverpool kommer dra mest rubriker så är bottenstriden mellan Burnley och Leeds samt kampen om Champions League mellan Tottenham och Arsenal minst lika intressanta.

Dagens bästa spel hämtar jag från norra London och mötet mellan Arsenal och Everton. Arsenal har haft ena handen på den sista Champions League-platsen under större delen av våren men efter flera sämre insatser har man tappat initiativet och nu är det enda man kan göra att vinna mot Everton och hoppas att Spurs förlorar borta mot Norwich i den sista omgången.

Everton har haft en horribel säsong. Det var ett lag som förväntades utmana om Europa inför säsongen men Benitez var en rekrytering som gick snett och därefter har man inte lyckats hämta sig. Spelmässigt finns det egentligen ingenting som fungerar. Man har svårt att skapa målchanser och defensiven sätter sig inte. Det som i slutändan räddade Everton var deras vilja och stödet från hemmapubliken. I veckan stod laget för en heroisk vändning mot Crystal Palace som säkrade kontraktet. Det var en urladdning och ett firande som gör det svårt att ladda om för den här matchen då det egentligen inte betyder någonting för Everton.

Jag tror att vi får se ett harmlöst bortalag mot ett taggat Arsenal och tror till och med att siffrorna kan rinna iväg. Ettan finnas hämta att till 1,54 men vill man ha högre odds går det att blicka mot hcp-linor i Arsenals riktning.

Det är en svårlöst Bomben i Spanien då tabellen till stor del satt sig redan. Flera av lagen kommer att välja att rotera i startelvorna. Barcelona och Sociedad har fått vind under seglen med några bra insatser på slutet. Svenske Isak bröt måltorkan senast och var en av planens giganter. Jag tror att vi får se målrika tillställningar med ett öppet spel. Barcelona som segrare blir den första byggstenen på kupongen.

Matchlistan

Arsenal – Everton 1

Det enda Arsenal kan göra är att vinna och hoppas att Spurs förlorar mot Norwich. Everton säkrade kontraktet förra omgången och har befunnit sig i ett segerrus sedan dess. Stark etta!

Brentford – Leeds 2

Leeds behöver plocka fler poäng än Burnley för att klara sig kvar i Premier League. Brentford har visat fin form på slutet och gästerna saknar Ayling, James och Dallas. Högt odds på tvåan.

Brighton – West Ham 2

West Ham spelar för att nå Europa nästa säsong medan Brighton kämpar för en plats bland topp 10. Ogbonna och Diop saknas hos West Ham. Benrahma är uppsatt som ett frågetecken. Fin tvåa!

Burnley – Newcastle 1

Newcastle har stått för en fantastisk andra halva av säsongen sedan Howe tog över som tränare. Både Trippier och Wilson är tillbaka från skada. Burnley behöver poäng för att klara sig kvar.

Chelsea – Watford 1

Chelsea kommer från ännu en svag insats i veckan mot Leicester. Spelet har inte fungerat för Tuchels lag den här säsongen. Watford är ett lag man ska slå ändå men oddset 1,17 känns iskallt.

Liverpool – Wolverhampton 1

Både Salah och van Dijk förväntas vara tillbaka i spel efter att ha stått över matchen mot Southampton i veckan. Liverpool har matchats hårt senaste tiden men här förväntas man vinna.

Manchester City – Aston Villa 1

City tar hem ligatiteln med vid en seger. Det är förutsättningarna man har att jobba med. Gerrards Aston Villa vilade både Ings och Coutinho i veckan inför den här matchen. Trolig etta på raden.

Norwich – Tottenham 2

Det har florerat rykten om magsjuka i Spurs men det har dementerats. Däremot är Kane osäker till spel med sjukdom. Gästerna behöver en poäng för att bärga fjärdeplatsen i tabellen.

Dagens bästa spel

Arsenal – Everton 1

Odds: 1,54

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 

Bomben

A. Barcelona – Villarreal

2, 3, 4 – 1, 3

B. Sevilla – Athletic Bilbao

1, 3 – 0, 2

C. Real Sociedad – Atletico Madrid

1, 3, 5 – 0, 2, 4

216 rader, spelstopp 21.59

ANNONS: Lämna in expertens trippelförslag