Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Burnley har ovanligt bra chans på tre poäng här

Foto: CRAIG BROUGH / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Topptipset 12 januari

Spelexpert: Eskil Hellberg

Spelstopp: 15.59

1. Chelsea-Newcastle 1

Chelsea skapade chanser mot Tottenham i Ligacupen och hade två bollar i virket, men blev mållöst. Newcastles trend är mycket negativ och det lär det en defensiv startelva. Krysset kommer med.

 

Dagens säkra

2. Brighton-Liverpool 2

Liverpool förlorade knappt i seriefinalen mot Manchester City. Om man tagit ledningen (ytterst nära) hade det troligen blivit minst en pinne. Det blev ny förlust i FA-cupen mot Wolverhampton. Nyckelspelare som Mané (bänken) och Van Dijk spelade inte. Anfallsstjärnan Salah spelade endast i 20 minuter. Dejan Lovren utgick skadad och spelar inte. Brighton saknar flera spelare. Tvåan spikas.

 

 3. Burnley-Fulham 1

Burnley har hittat formen. Trion Steven Defour, Stephen Ward och Nick Pope gjorde comeback i helgen och man är bättre rustat än tidigare. Kämpen Robert Brady är avstängd. Fulhams Calum Chambers var tillbaka senast. På bortaplan har man endast tagit två poäng av 33 möjliga. Etta!

 

4. Cardiff-Huddersfield 1

Cardiff har dubbla nederlag och blev utslaget ut FA-cupen av Gillingham i helgen. Segern mot Leicester var turlig efter avgörande på stopptid. Huddersfield har åtta raka förluster i Premier League och avbräcken är många. Ettan lämnas allena.

 

5. Crystal Palace-Watford X

Crystal Palace spelade med med en i princip hela matchen mot Grimsby men avgörandet kom först i slutet. Pape Souare spelar troligen inte på flera veckor. Christian Benteke är nära spel och han blir en enorm tillgång under våren. Det har varit fler folk än vanligt på Watfords träning under veckan. Alla tecken kommer med.

 

6. Leicester-Southampton X

Southamptons Pierre Emil Höjbjerg är avstängd igen. Leicester sparade spelare mot Newport i FA-cupen men förlusten var ändå överraskande. Merparten av spelarna sparades. I dag blir startelva betydligt starkare. Southampton är på gång. Ta med alla tecken.

 

7. Birmingham-Middlesbrough 1

Middlesbrough är förstärkt med Huddersfield Rajiv Van La Parra. Ryan Shotton och Aden Flint saknas igen och fler spelare kan missa matchen. Birmingham är svårslaget på hemmaplan och får utgångstecknet.

 

8. Brentford-Stoke 1

Stoke har endast gjort ett mål på de fyra senaste matcherna. Managern Gary Rowett sparkades och Nathan Jones är ny huvudansvarig. Det är möjligt att fjolårets Premier League lag tänder till men man får visa det först.  Brentford kommer till spel utan Lewis Macleod och Emiliano Marcondes. 

 

Systemförslaget

1. Chelsea-Newcastle 1x

2. Brighton-Liverpool 2

3. Burnley-Fulham 1

4. Cardiff-Huddersfield 1

5. Crystal Palace-Watford 1x2

6. Leicester-Southampton 1x2

7. Birmingham-Middlesbrough 1x

8. Brentford-Stoke 1x2

108 rader

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!