Brasilien borde kunna vinna även med B-laget

Lucas Paqueta firar mål mot Panama. Foto: PEDRO NUNES / REUTERS BILDBYRÅN

Topptipset 26 mars

Spelstopp: 20.44

Spelexpert: Jonas Amrouni

1. Norge - Sverige X

Norge förlorade efter en tapper insats borta mot Spanien. Sverige vann utan Lindelöf men får klara sig utan Forsberg med till den här matchen efter att han lämnat truppen. Det är mycket kreativitet som saknas hos Sverige, målsnålt kryss.

 

2. Rumänien - Färöarna 1

Rumänien förlorade knappt mot Sverige och visade en förmåga att ta över matchen som inte många förväntade sig. Spelar man på samma sätt hemma mot Färöarna kommer gästerna inte ha mycket att säga till om. Given etta på tipset.

 

3. Irland - Georgien 1

Irland lyckades bara göra ett mål borta mot Gibraltar. Insatsen var horribel och det råder frågetecken kring deras offensiva förmåga. Nu möter man ett Georgien som också förväntas sätta upp en mur framför mål, klarar man det?

 

4. Schweiz - Danmark 1

Danmark har visat under Harreide att man är väldigt svårslagna. Defensiven är oigentränglig och offensivt finns spelare som Eriksen och Poulsen som kan avgöra matcher på egen hand. Schweiz ska vara favoriter men knappt.

 

5. Bosnien - Grekland 1

Bosnien har varit suveräna hemma i kvalspelen senaste åren. Pjanic och Dzeko återfinns i truppen vilket gör laget till klara favoriter. Grekland gjorde jobbet mot Liechtenstein men har mer att bevisa. Bosnien får tipset.

 

Dagens säkra

6. Tjeckien - Brasilien 2

Brasilien har egentligen haft ett snedsteg på tre år under Tite och det kom i första halvlek mot Belgien i VM. Man väljer att rotera en del i startelvan. Brasiliens B-lag är dock bättre än Tjeckiens A-lag. Vi får se vilket tempo matchen spelas i...

 

7. Doncaster - Bristol Rovers X

Doncaster håller sakta men säkert på att spela borta sig från playoff. Laget har gått åtta raka matcher utan seger och ligger nu en poäng utanför playoff. Bristol är i poängbehov för att undvika nedflyttningsstriden. Upplagt för krysset.

 

8. Dunfermline - Dundee United 2

Dundee möter ett formtoppat Dunfermline. Hemmalaget har fem raka segrar och har hållit nollan i samtliga! Man har dock inte mött något lag av Dundees dignitet under segersviten. Dundee måste vinna om man ska ikapp Ross.

 

Systemförslaget

1. Norge–Sverige   X  2

2. Rumänien–Färöarna 1  

3. Irland–Georgien 1  X  

4. Schweiz–Danmark 1  X  2

5. Bosnien-Hercegovina–Grekland 1  

6. Tjeckien–Brasilien 2

7. Doncaster–Bristol Rovers 1  X  2

8. Dunfermline–Dundee United 1  X  2

108 rader

Kommentar: Brasilien testar många nya spelare i truppen, man mönstrar en bättre elva här än man gjorde mot Panama. Bosnien och Rumänien är stora favoriter i sina hemmamatcher och imponerade i sina inledande gruppspelsmatcher. Sverige och Irland garderas pga bristen på offensiv kvalité i anfallet.