Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brage har en fin chans – trolig etta på tipset

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 15 juni

Spelstopp: 15.59

1. Brage–Trelleborg 1

Brage fick tillbaka målfarlige Christian Kouakou mot Örgryte och är i stort sett ordinarie. Lyckades inte skapa många målchanser mot Öis men kan få utdelning mot ett bortasvagt Trelleborg. Trolig etta.

 

2. Frej–Dalkurd 1

Frej hade inte mycket att säga till om i Västerås men har annars visat bra form. Får tillbaka viktige anfallaren Zé Vitor efter avstängning. Dalkurs har haft marginalerna med sig på sistone. Saknar avstängde Sabovic i dag.

 

3. Varberg–Norrby 1

Varberg har imponerat stort så här långt och är utan poängförlust på hemmaplan. Saknar avstängda trion Modig, Book och Lindner och är därmed försvagat. Norrby släpper sällan in många mål och har kapacitet att skrälla.

 

4. Öster–Brommapojkarna 1

Öster har underpresterat och är fortsatt segerlöst på hemmaplan. Har dock haft otur i flertalet matcher och snart borde det lossna poängmässigt. Även Brommapojkarna har haft det tyngre än väntat. Ettan en bra spik.

 

5. Degerfors–Västerås 1

Degerfors har haft problem med skador senaste tiden. Nyckelspelaren Ladan är långtidsskadad men skyttekungen Björndahl kan vara tillbaka efter mindre skadekänning. Västerås visade bra form senast. Gardera ettan!

 

6. Gefle–Sandviken 2

Gefle troligen ordinarie inför första derbyt i seriespel mot Sandviken på 33 år. Sandviken har haft otur med skador under säsongen och riskerar att sakna flera viktiga spelare. Är annars ett bättre lag än Gefle. Varsin poäng?

Dagens bästa

7. Trollhättan–Eskilsminne 1

Nykomlingen Trollhättan är söderettans formstarkaste lag och radar upp starka insatser. Insatsen mot Oddevold var felfri och det finns inget som tyder på formtapp. Eskilsminne är formsvagt och skadedrabbat.

8. Torn–Ljungskile 2

Favorittippade Ljungskile har hittat rätt senaste månaden och Jesper Westermark är glödhet. Torn är aningen ojämnt och har inte varit lika bra på hemmaplan som förra säsongen. Ljungskile får tipset, men ta gärna med krysset.

 

Systemförslaget

1. Brage–Trelleborg 1

2. Frej–Dalkurd 1x

3. Varberg–Norrby 1x2

4. Öster–Brommapojkarna 1

5. Degerfors–Västerås 1x2

6. Gefle–Sandviken x2

7. Trollhättan–Eskilsminne 1

8. Torn–Ljungskile x2

72 rader