Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blues motiverad favorit – men spelschemat är tufft

Foto: DAVID KLEIN / REUTERS

Topptipset 8 april

Spelstopp: 18.59

Spelexpert: Johan Meijer

1. Chelsea–West Ham 1

Svårt läge för managern Sarri då Chelsea är med och slåss om en CL-plats och redan på torsdag väntar Slavia Prag i Europa League. Har få skadeproblem. West Ham har haft stora problem med bortaspelet senaste månaderna. Chelsea har bra segerchans, men som kupongens största favorit värt att gardera.

 

2. Norrköping–AIK 1

Norrköping har ett lag för toppstriden. Lär vara revanschsuget efter den mindre bra insatsen i premiären. AIK har tappat nyckelspelare och ser inte lika starkt som förra säsongen. Jack Lahne spännande nyförvärv. Knapp etta.

 

3. Sirius–Eskilstuna X

Sirius skrällde i premiären mot ett för dagen svagt Kalmar och den prestationen ska nog inte överskattas. Kan få tillbaka spelare som Jesper Arvidsson och Abdul Razak. Eskilstuna kan bli en obehaglig överraskning för många lag.

 

4. Örebro SK–Djurgården 1

ÖSK föll i chansfattig match i premiären och trivs klart bättre hemma på konstgräset. Får eventuellt tillbaka Broberg och Mehmeti. Har lånat Strandberg från Malmö FF – kan bli en succé. Erik Berg troligen åter i Djurgården.

 

5. Norrby–Mjällby 1

Norrby kvitterade sent i premiären och en poäng var bra betalt. Nykomlingen Mjällby har tappat viktiga spelare och insatsen i premiären vittnar om att det kan bli en jobbig säsong. Ett rutinerat Norrby kan bli svårt att stå emot.

 

6. Nordsjälland–Bröndby X

Nordsjälland har bara tre förluster på hemmaplan under säsongen. Bröndby kan vara lite slitet efter cupmatch i torsdags. Helst 1x2.

 

7. Club Brugge–Standard Liege 1

Brugge imponerade med att bortabesegra Anderlecht senast. Ska det bli ligaguld bör man vinna den här typen av matcher.

 

8. Rosenborg–Odd 1

Rosenborg inledde med förlust och kanske inte är lika bra som de senaste säsongerna. Odd kan överraska!

 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Chelsea–West Ham 1x

2. Norrköping–AIK 1x

3. Sirius–Eskilstuna 1x2

4. Örebro SK–Djurgården 1x2

5. Norrby–Mjällby 1

6. Nordsjälland–Bröndby 1x2

7. Club Brugge–Standard Liege 1

8. Rosenborg–Odd 12

 

216 rader