Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blågult får svårt att göra samma vassa insats igen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Nations League gör uppehåll i dag och det är en salig blandning på kvällens Topptips-kupong, som dock avslutas med två NL-matcher (spelas tisdag). 

Det ser rejält felstreckat ut på sina håll och det finns potential till bra utdelning.

• • •

ANNONS: Spela expertens 32-raderssystem

SPIKEN

Frankrike är klar gruppsegrare och lär matcha reservfylld startelva. Men reserverna lär vara rejält påkopplade efter 0–2 mot Finland för en knapp vecka sedan. Sverige har mer att spela för men såg ut att gå på knäna mot slutet i matchen mot Kroatien. Jag tror inte att man kommer upp i samma nivå i kväll. Det kan säkert bli lite ”drag” på tvåan – då tar jag ställning och spikar ettan till spelvärd procent.

SKRÄLLEN

Plymouth har mäktigt hemmafacit och känns underskattat i mötet med Portsmouth. Pompey har gjort det mycket bra på bortaplan men saknar nu kreative Curtis och ett flertal spelare är osäkra till spel pga skador. Jag chansspikar ettan.

• • •

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Plymouth–Portsmouth 1

Portsmouth imponerade stort när man tog femte raka bortasegern mot Lincoln. Vann även borta i FA-cupen mot starka Ipswich. Nu har man flera småskadade och viktige Curtis är på landslagsuppdrag.

2. Sporting Gijon–Vallecano X

Gijon har vunnit fyra av fem hemmamatcher men vinsterna har kommit mot lag från den nedre halvan av tabellen. Vallecano har haft problem med målskyttet. Saknar Ulloa och Advincula.

3. USA–Panama 1

Spelas på neutral plan Österrike. USA var det bättre laget i en svag match mot Wales. Stjärnan Pulisic har återvänt till Chelsea pga en mindre skada. Håller klart högre klass än Panama men blir galet stor favorit på tipset. Ta gärna med krysset.

4. Frankrike U21–Schweiz U21 X

Frankrike blev bortkontrat i bortamötet för ett år sedan och måste nu vinna för att ta hem kvalgruppen. Schweiz gick på halvfart senast och hade fokus på den här matchen. Får passande matchbild?

5. Coritiba–Bahia 2

Coritiba har flera Covid 19-fall och dessutom en hel del skador. Yan Sasse är avstängd. Bahia får tillbaka Elias och Gregore men viktige Juninho Capixaba är avstängd. Knapp tvåa.

6. Botafogo–Bragantino X

Botafogo har kryssat hela elva av 19 matcher. Förstemålvakten Cavalieri saknas pga Corona-viruset. Bottenkollegan Bragantino får tillbaka Claudinho. Målsnål affär att vänta? Krysset troligt.

7. Frankrike–Sverige 1

Sverige har mer att spela för men såg lite slitet ut i andra halvlek mot Kroatien. Får svårt att nå upp i samma nivå? Saknar avstängde Ekdal. Jag spikar ettan som troligen inte blir alltför mycket streckad till slut.

8. Spanien–Tyskland 1

Giganterna gör upp om gruppsegern och det är bara seger som gäller för Spanien. Matchen ser ut att bli jämnt streckad och jag väljer att gå på 1x.

ANNONS:
Expertens systemförslag: