Benfica får det tufft – gardera jämna mötet

Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA

Det är en blandning av Champions League-kval och svenska division 2 på onsdagens kupong. Det finns flera vassa spikförslag att välja emellan men kroatiska Dinamo Zagreb utmärker sig ur mängden.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Dinamo Zagreb

Zagreb har visat en otrolig förmåga att skapa målchanser under inledningen av säsongen. Legia har inte mött något lag som har den tekniska skickligheten som hemmalaget besitter. Jag är tveksam till hur gästerna klarar av att hantera den omställningen.


SKRÄLLEN

Räppe Goif

Det skiljer inte så mycket mellan lagen i toppskiktet att tvåan ska stå i 16% är helt enkelt för bra för att vara sant. Det är ett givet tecken på kupongen.

■■■

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

■■■

1. Spartak Moskva – Benfica 2

Benfica har värvat en hel del under sommaren men mest noterbart är att Joao Mario och Yaremchuk plockats in i de offensiva leden. Spartak har fördelen av matchform då deras liga redan inletts.


2. Dinamo Zagreb – Legia Warszawa 1

Legia imponerade inte nämnvärt när man slog estländska Flora förra omgången. Dinamo Zagreb har en sylvass offensiv med Orsic och Gavranovic framåt.


3. Ferencvaros – Slavia Prag 2

Slavia Prag är inte lika bra som när man var som bäst för drygt två år sedan men även den här upplagan känns spännande. Gästerna har inlett med två raka segrar i ligaspelet. Tuff bortamatch.


4. Vasalund – Helsingborg 2

Vasalund tog en viktig seger senast men problemen kring försvarsspelet kvarstår. Om inte markeringsspelet blir bättre kommer en spelare som Van den Hurk skörda stora framgånger i deras straffområde. Helsingborg får U-tecknet.


5. IFK Skövde – Ahlafors 1

Ahlafors har varit en positiv överraskning i serien hittills, även om man inte räckte till mot Oddevold bortaplan förra omgången. Gästerna har haft ett ganska enkelt spelschema...


6. IFK Berga – Räppe Goif 1

Toppmöte när serieledande Berga tar emot Räppe. Gästerna har visat upp ett av seriens bästa försvar med endast sju insläppta mål efter nio matcher. Berga har blivit lite väl stor favorit här - värde!


7. IFK Lidingö – Karlbergs BK 2

Karlberg är en av förhandsfavoriterna till att ta hem serien. Det märks också när man står i 1,85 borta mot serieledarna. Gustav Lindgren har öst in mål! Nio mål på sex matcher hittills.


8. Karlslunds IF – Motala AIF FK 1

Hemmalaget saknar Kåhed medan gästerna har Wallis avstängd till mötet. Det är en sexpoängsmatch i mitten av tabellen där en seger kan ta lagen tillbaka in i toppstriden. Vidöppet inför.


ANNONS:
Expertens systemförslag: