Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bayern saknar rätta formen – kan vara en favorit i fara

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / BILDBYRÅN

Helsingborg blir numret för stort för ett Örgryte med flera tunga avbräck i kväll. 

För att ha möjlighet på större pengar garderar jag i stället båda storfavoriterna Chelsea och Bayern München.     

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Det är ett riktigt trevlig Topptips denna tisdag där Svenska Spel har stoppat in 250 000 extra kronor i potten. Premier League, superettan, Bundesliga och The Championship är det som ska analyseras. 


■■ Match 2. En spik som kanske blir lite överstreckad men jag ändå inte kan låta bli hittas i superettan och Helsingborg. Skåningarna har superettans kanske bästa trupp och kommer hålla till i toppen av serien, om det råder inga tvivel. Var effektivt mot Sundsvall där ligans bästa anfallare (?) Anthony van der Hurk gjorde två mål. Den sena kvitteringen till trots var 2–2 ett resultat HIF ska vara nöjdt med sett till matchbilden. Nu väntar en lättare uppgift hemma på Olympia. 

Örgryte såg inte roligt ut i premiären mot Öster (0–1). Framåt skapades väldigt få målchanser. Ailtons frånvaro märktes. Den rutinerade brassen har flugit hem då hans pappa gått bort i Covid-19 och kommer inte vara tillgänglig för spel nu heller. Men det är inte det enda avbräcket för Öis i kväll. En av lagets bästa spelare i fjol, Kevin Ackermann, har blivit sjuk, Mohamed Said är skadad efter smällen mot Öster och Abdul Razak också borta med känningar. Tunga avbräck för en trupp som hade slagits i rejält underläge även med alla spelare tillgängliga. 

Jag kanske går hårt åt mitt gamla favoritlag Örgryte IS här, men jag har väldigt svårt att se hur göteborgarna ska komma hem med poäng. Spiketta!  

I skrällväg garderar jag i stället de två storklubbarna på kupongen, där jag tycker båda får för hårt förtroende.


■■ Match 1. Med Liverpools sena poängtapp mot Leeds i går kväll och West Hams fadäs mot Newcastle i helgen så ligger vägen öppen för Chelsea att ta tillbaka sin topp 4-placering och kvalificera sig för ett Champions League de ändå tycks vilja välja bort. Men jag tror inte det blir så enkelt som tabellen visar. 

Brighton har börjat få lite valuta för spelet och tagit med sig sju poäng på de fyra senaste matcherna. När det gäller att möta bättre motstånd så är det inget som Graham Potters fiskmåsar har något emot. Tvärtom, då brukar Brighton höja sig ytterligare. Motivation är givetvis på topp i bortalägret då kontraktet ännu inte är fixat. Vilket känns ytterst märkligt då Brighton med normal utdelning under säsongen hade legat och gottat sig på en trygg mittenplacering vid det här laget. Jag tror inte vi får se någon målkavalkad från Chelsea här då det fortsatt går att sätta en del frågetecken kring det offensiva spelet. 

Jag helgarderar och hoppas på superskrällen. 


■■ Match 3. Den stora moraliska vinnaren efter gårdagens mediala bomb om Super League var Bundesliga. Bayern München, Leipzig och övriga storklubbar tackade kategoriskt nej till det nya miljard-påhittet. I övrigt har Bayern haft flera motgångar på kort tid. Det började med skador på spjutspetsarna Lewandowski och Gnabry som fortsatt är ur spel. Poängtapp hemma mot Union Berlin (1–1) följdes av uttåg ur Champions League mot PSG. I dagarna tackade också succétränaren Hansi Flick för sig och meddelade att han slutar efter säsongen. Det mesta talar i alla fall för att de tyska giganterna kommer att rista in ännu en mästerskaps-titel till samlingen, sju poäng ner till Leipzig kommer inte att tappas. Men att det ska bli vinst i kväll är ett större frågetecken. 

Bayer Leverkusen ser efter en sämre period ut att ha kommit på rätt köl igen. 3–0 senast mot Köln var ett styrkebesked. Med en bra avslutning på säsongen så ligger en Champions League-plats inom räckhåll. 

Senast ”Kusen” spelade Bundesliga-fotboll på Allianz Arena så blev det vinst och jag räknar inte ut gästerna nu heller. Inte till 9%. 


SKRÄLLEN

Brighton (match 1)

Brighton var det klart bättre laget mot Everton och visar fina tendenser. Ska ha bättre chans än vad procenten visar mot ett hårt matchat Chelsea. 

SPIKEN

Helsingborg (match 2)

Örgryte såg tama ut i premiären mot Öster och har flera tunga avbräck här. Helsingborg har en helt annan klass på truppen och ska ha toppchans hemma på Olympia. 

FAVORIT I FARA

Bayern München (match 3)

Det är mycket som gått emot Bayern München på slutet. Med Lewandowski och Gnabry fortsatt på skadelistan är det inga tre givna poäng som väntar mot ett Champions League-jagande Bayer Leverkusen.

ANNONS:
Expertens systemförslag: