Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bästa spiken har en passande uppgift

FC Glentoran
Foto: LIAM MCBURNEY / STELLA PICTURES / PA

Det ser ut att bli en hemmabetonad kupong med flera favoriter. 

Vi fick se några skrällar tidigare i veckan för lag som gick vidare utan att behöva vinna, det kan bli ett liknande scenario nu.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Slask Wroclaw

Slask har satsat rejält inför säsongen med flera tunga värvningar. Klubben vill ut i Europa och har fått en tacksam lottning här.


SKRÄLLEN

NSI Runavik

Runavik är svåra att möta och de yttra förutsättningarna kommer att ställa till det ännu mer för finländarna. Fint värde i hemmasidan!

■■■

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

■■■

1. Bohemians – Stjarnan 1

Bohemians dominerade matchbilden i förra mötet och har nu en fullsatt hemmaarena i ryggen. Stjarnan har visat tvivelaktig form i ligaspelet. Mest troligt en etta på kupongen.


2. Breidablik – Racing FC 1

Breidablik vann visserligen första mötet efter en sen forcering, men Racing var inte alls ofarliga. Målsprutan Mabella stod för två mål senast och är ett ständigt orosmoment för motståndarlaget.


3. Sligo Rovers – Hafnarfjordur 1

Det var jämnt och fysiskt när lagen möttes på Island. Sligo ska försöka hämta upp ett 0-1-underläge och lär sätta ett enormt tryck mot gästernas försvar. Det kommer att finnas möjligheter för kontringar!


4. NSI Runavik – FC Honka 2

Jag gillar hemmalagets chanser. Honka har ett bättre lag på pappret och ska vara favorit men gästerna har ingenting att förlora. Det finns en stabil defensiv att luta sig mot.


5. Puskas Akademia – FC Inter 1

Inter har fördelen av att ha matchtempo och vara vana vid tätt matchande. Frågan är om det räcker då jag förväntar mig en belägring av finnarnas mål under 90 minuter.


6. New Saints – Glentoran 2

Det väntar ett brittiskt derby och precis som kan ana gavs det inte en tum i första mötet. Matchen slutade 1-1 och risken finns att även den här matchen blir en låst tillställning.


7. Slask Wroclaw – Paide 1

Paide har rutinerade Klavan i mittförsvaret men det lär knappast hjälpa. Slask befinner sig på nivån över Paide och ska med normal utdelning vinna med några måls marginal på hemmaplan.


8. Trnava – Mosta FC

Trnava är kupongens största favorit och borde rimligtvis stå i runt 90%. Håller sig ettan under 70% kan det vara värt att spika, annars bör man försöka sortera bort favoriten.