Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Baskiska Bilbao besegrar Barca?

Xavis Barcelona kan få problem.
Foto: XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Skrällvarning i den spanska cupen. 

Tabelläget blir avgörande för strecken i afrikanska mästerskapen.


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem här

Spiken

Athletic Bilbao

Med flera stora favoriter på kupongen måste man tänka lite annorlunda när man bygger upp raden. Antingen höjer man radinsatsen och går ner i radantal eller så är man mer aggressiv i sitt spelsystem. Athletic är en kittlande chansspik. Barcelona har genom historien haft det väldigt svårt i Baskien och i deras nuvarande skick har Athletic alla möjligheter i världen till att lösa tre poäng.

Skrällen

Mauretanien

Det är ingen som förväntar sig att Mauretanien ska vinna eller ens plocka poäng men Mali är redan klara för slutspel. Bli inte förvånad om vi får se några nya namn i Malis startelva.

Match för match

1. Arsenal – Liverpool 1

Liverpool har fortfarande Keita, Mane och Salah borta på afrikanska mästerskapen. Det här är Arsenals största chans till en titel den här säsongen. The Gunners har spelat med ett stort självförtroende senaste veckorna.

2. Athletic Bilbao – Barcelona 1

På Barcas fem senaste besök till Bilbao har laget endast mäktat med en seger. Spelet har förbättrats marginellt sedan Xavi tog över som tränare men man har fortfarande haft det svårt att vinna matcher. Hemmasidan rekommenderas!

3. Elche – Real Madrid 2

Real Madrid fortsätter att rada upp fina resultat. Förra veckan vann man den spanska supercupen och säkrade därmed säsongens första titel. Gästerna har en förlust på sina 20 senaste matcher.

4. Getafe – Granada 1

Granada saknar namn som Arias, Lozano, Rochina, Soro och Sanchez. Hemmalaget har mexikanen Macias borta. Getafe har tajtat till försvaret rejält på slutet och har en trupp som ska ligga betydligt högre upp i tabellen.

5. Roma – Lecce 1

Roma ser ut att bli en av kupongens största favoriter. Hemmalaget förväntas rotera på flera positioner och även om man ska vinna så räcker det med ett rött kort eller en onödig straff för att det ska bli match av det här.

6. Gambia – Tunisien 2

Gambia toppar något överraskande gruppen efter två spelade matcher. Jämför man lagen är Tunisien ett betydligt bättre lag. Tunisien behöver få med sig poäng för att vara säkra på avancemang.

7. Mali – Mauretanien 1

Mali ska vara favorit men vi har fått se flera överraskningar under mästerskapet. Det varma klimatet och den torra gräsmattan gör det svårt för de bättre lagen att höja tempot i matcherna.

8. San Luis – Juarez 2

Det har bara gått två omgångar av den mexikanska ligan men San Luis står fortfarande utan poäng, faktum är att hemmalaget inte mäktat med ett enda mål ännu. Inbördesstatistiken senaste åren talar faktiskt för gästerna.

ANNONS:
Expertens systemförslag: