Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bålgetingarna” bäst i nervöst bottenmöte

Foto: LEE SMITH / BILDBYRÅN

Det är läge att välja sida i Premier Leagues bottenmöte på Vicarage Road mellan Watford och Norwich. När det kommer till skrällarna har jag främst siktat in mig på Deutsche Bank Park där Joakim Nilssons Bielefeld streckas på tok för lågt.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Denna fredag bjuds vi på en kupong där hela åtta olika länder och ligor står för underhållningen. Vi inleder på högoktanigt vis, med fajter från Premier League, La Liga, Serie A och Bundesliga. Målgången sker slutligen på lite mer lågmält manér då italienska Serie B tar plats längst ner på kupongen. 

Däremellan vädras en hemmaskräll i Belgien och Lyon får besök av St. Etienne för rivalmöte i Ligue 1. Samtidigt som värdespikarna är flera till antalet ser de tyngre favoriterna ut att bli ordentligt överstreckade. Potential för högre utdelning alltså. 

Här är mina tidiga tankar: 

■■ Match 1. Bottenmöte i Premier League där utgången av denna fight kan ha stor betydelse för vilken division båda lagen spelar kommande säsong. Watford och Norwich slåss inte helt oväntat i botten av världens bästa fotbollsliga och har, med några få undantag, svårt att hävda sig mot samtliga lag ovanför. Det skiljer bara en pinne mellan kombattanterna, men värt att nämna är att gästerna från östkusten har spelat två matcher mer. Kanariefåglarna är, sett till spelartruppens kapacitet, Premier Leagues sämsta lag och Dean Smiths manskap behöver ett smärre mirakel för att hålla klubben kvar i det engelska finrummet. Playmakern Emiliano Buendía såldes som bekant till Aston Villa inför säsongen och en åldrande Teemu Pukki, som saknar en tydlig lekkamrat, lämnas ofta alldeles för ensam längst fram. 

Watford då? Claudio Ranieris bålgetingar saknar både skadade Sarr och nigerianen Troost-Ekong som är iväg och deltar i AFCON. Men i en match där många tippare troligtvis plockar fram garderingspennan tycker jag mig ändå se värde i ettan. Ranieri har trots allt klasspelare som Kucka, Pedro och King till förfogande och mot ett lag som Norwich, som förlorat tre raka bortamatcher utan att göra mål, borde den trojkan med följe kunna producera chanser. När sällskapen möttes på Vicarage Road i The Championship i fjol slutade det med Watford-seger (1–0). 

Jag tror att de gulsvarta ånyo drar det längsta strået och singlar ettan till knappa 50%.


■■ Match 2. Kvällens enda möte i La Liga utkämpas mellan nykomlingen Espanyol och trean Real Betis. Värdarna från Katalonien har gjort det bra i den spanska högstaligan sedan återkomsten. En elfteplats i tabellen efter 21 omgångar är de flesta Espanyol-fansen troligtvis rätt så nöjda med. Den spelare som sticker ut hos Periquitos är förstås spanske landslagsstrikern Raúl de Tomás. 27-åringen från Madrid räddade, som så många gånger förut, sitt lag genom att pricka in 2–2-målet i den 96:e matchminuten mot Cádiz senast. En viktig pinne på kontot förvisso, men spelet som helhet lämnade mer att önska. Vi ska även komma ihåg att De Tomás och company kammade noll mot bottenlaget Elche i den näst senaste omgången. Presterar de blåvitrandiga som i de två senaste matcherna kommer ett skickligt Real Betis bli en väldigt tuff nöt. 

Besökarna från Sevilla drömmer om Champions League och är på god väg att uppfylla den drömmen. Avståndet upp till Real Madrid är för stort för att det ska vara tal om någon ligatitel, men lyckas Manuel Pellegrinis manskap bara hålla Atlético Madrid nedanför sig i tabellen kan CL-biljetten troligen säkras. Med gubbar som Bellerín, Canales, Fekir, Iglesias och Willian José i truppen ståtar de grönvita med en av La Ligas starkaste startelvor. Min känsla är att ett Espanyol som inte visat upp sig från sin bästa sida den senaste tiden tvingas vika ner sig mot ett starkare Betis. 

Så länge tvåan håller sig kvar under 45% är det en given spik i min bok!


■■ Match 4. Kupongens bästa skrällchans hittas i Bundesliga där Eintracht Frankfurt och Arminia Bielefeld ska mäta svärd. För gästernas del handlar varje match om överlevnad då Die Arminen i skrivande stund parkerar på den negativa kvalplatsen med endast Stuttgart och Greuther Fürth nedanför sig i tabellen. Den nedre halvan av Bundesliga är ett getingbo utan dess like. En seger för gästerna här skulle kunna innebära att läget förbättras avsevärt då både Augsburg och Wolfsburg kan passeras om de förlorar sina matcher. Fyra raka fighter utan förlust, där besökarna bland annat slagit RB Leipzig, vittnar dessutom om en stark form. Bland frontfigurerna hos de blåklädda finns stjärnor som Janni Serra och japanen Masaya Okugawa. Den sistnämnda kantspringaren har målat i fyra raka matcher och kommer att bli oerhört viktig i jakten på ett förnyat kontrakt. 

På tal om form ser det inte alls lika bra ut för hemmalagets del. Sedan årsskiftet har de rödsvarta bara tagit en pinne på två matcher och mot Augsburg senast såg spelet allt annat än övertygande ut. Ska Oliver Glasners gäng vinna mot ett hårt kämpande Bielefeld behöver nivån höjas både ett och två snäpp. Att både Jens Hauge (skadad) och Filip Kostic (Corona) ser ut att saknas stärker inte värdarnas aktier. Över 70% på ettan är minst 15% för högt. 

Jag helgarderar denna tillställning och jobbar in en bortaknall som kan skapa korsdrag bland kuponghögarna!


SPIKEN

Watford (match 1)

Watford dras förvisso med ett par tunga avbräck i Sarr och Troost-Ekong, men med tanke på att Norwich har Premier Leagues svagaste trupp och dessutom tre raka bortaförluster känns ettan trolig. Claudio Ranieris mannar löser en viktig seger på Vicarage Road!

SKRÄLLEN

Arminia Bielefeld (match 4)

Eintracht Frankfurt ser ut att bli hårt streckat på kupongen, men med endast en pinne på kontot sedan årsskiftet samt en svag insats mot Augsburg senast är den höga procenten knappast motiverad. Skräll-läge således för ett desperat Arminia Bielefeld.

DRAGET

Oostende (match 7)

Antwerp tillhör toppen av Jupiler League men går knappast säkert vid den belgiska västkusten. I Diaz Arena har värdarna Oostende bland annat slagit Gent och tagit poäng mot Anderlecht denna säsong. 1X kritas ned i ett tidigt skede.

ANNONS:
Expertens systemförslag: