Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Assyriska bra skrälldrag – ta helst med alla tecken

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Det förväntas bli jämnt i derbyt om den iberiska halvön. Spiken plockar vi fram i den damallsvenska fotbollen.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

SPIKEN

Rosengård

Rosengård har ett bättre lag och spelar en fotboll som passar Kristianstad ganska illa. Gästernas formkurva pekar mot en ny seger.

SKRÄLLEN

Assyriska

Gefle är i grunden ett bättre lag men har redan vid flertalet tillfällen den här säsongen förlorat matcher trots massivt spelövertag.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Spanien – Portugal X

Prestigemöte mellan två rivaler som innehåller väldigt mycket historia. Tre senaste gångerna lagen mötts har det slutat oavgjort. Vi kan mycket väl få se något liknande i kväll. Målsnålt kryss?


2. Italien – Tjeckien 1

Italien fortsätter att gå starkt under Mancini. Det fanns vissa frågetecken kring trupputtagningen till mästerskapet, men det går inte att rikta någon kritik mot resultaten. Stark etta!


3. Ungern – Cypern 1

Ungern är ett landslag som gått väldigt starkt senaste året. Laget spelar med en frejdig offensiv som resulterar i målrika matcher. Cyperns försvar får en lång kväll för att freda sitt eget mål – etta!


4. Färöarna – Island 2

Island sliter med formen och får inte riktigt till spelet. Det saknas en identitet som vi vant oss vid att se när Island spelar fotboll. Färöarna är ett landslag på frammarsch och får inte underskattas.


5. Kristianstad – Rosengård 2

Efter några matcher med dålig utdelning på sina målchanser kom ketchupeffekten förra omgången för Rosengård mot AIK. Det blev hela 7–0! Kristianstad har svagheter defensivt.


6. Linköping – Hammarby 1

Landslagsmeriterade Janogy har varit en klassvärvning för nykomlingen Hammarby. Linköping känns tyngre och får utgångstipset.


7. Gefle – Assyriska 1

Gefle har fått dålig utdelning sett till hur laget spelat. Assyriska förlitar sig till stor del på supertalangen Yakoub. Börja strecka från vänster!


8. Vänersborg – Lindome 1

Inget av lagen glänser med någon vidare form inför kvällens möte. Lindome är troligtvis det något bättre laget men det känns helt öppet på förhand.

ANNONS:
Expertens systemförslag: