Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK är i blåsväder – värt att gardera mot Elfsborg

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Topptipset 13 juli

Spelstopp: 15.59

Skrällvarningen

1. AIK–Elfsborg 1

AIK har inte bästa förutsättningarna med CL-returen nästa vecka, Mets avstängd, Karlsson skadad och Sundgren arbetsbefriad. Elfsborg får klara sig utan avstängde Cibicki. Joakim Nilsson är såld till Bielefeld. Gardera!

2. Falkenberg–IFK Göteborg 2

Falkenberg var chanslöst mot Hammarby och fick dessutom Mahmut Özen utvisad (avstängd i dag). Göteborg fick nyligen viktige Karlsson Lagemyr skadad. Har stort frågetecken för kaptenen Sebastian Ohlsson. Vinner ändå?

 

3. AFC Eskilstuna–Kalmar FF 1

Eskilstuna svarade för bra insats mot Djurgården och hade flera farliga omställningar. Saknar avstängde Felix Michel i dag. Adi Nalic tveksam till spel. Kalmar har svag form och saknar nyckelspelare i Piotr Johansson och Romarinho.

 

4. IK Frej–Mjällby X

Frej hade tung period före uppehållet. Har tappat rutinerade Daniel Sliper. Mjällby har haft en del spelaromsättning under uppehållet och bland annat tappat lånet Pavle Vagic till Malmö. Frej kan störa de flesta lag på hemmaplan.

 

5. Örgryte–Öster 1

Örgryte är i mycket bra form och skadeläget ser ljust ut inför omstarten. Daniel Paulson är tillbaka i träning efter korsbandsskada. Öster har underpresterat rejält. Saknar troligen rutinerade Stefan Karlsson i omstarten.

 

6. Brage–Brommapojkarna 1

Brage är uppe på kvalplats och insatsen mot Mjällby senast var en av säsongens bästa. Får tillbaka Hellberg och Zetterström efter avstängning. BP får klara sig utan Philip Hellquist. Marcus Hansson är tillbaka. Bra etta!

 

7. Bodö/Glimt–Ranheim 1

Det mesta gick fel för Bodö/Glimt mot Vålerengen och man låg under med 0–4 redan i halvtid. På hemmaplan är man mycket starkt och i stort sett ordinarie i kväll. Ranheim spelar försiktigt på bortaplan. Etta!

 

8. Sligo Rovers–Waterford 1

Sligo har tappat viktige Keaney, i övrigt ser det bra ut. Waterford har tappat viktiga spelare i Drinan och Hery senaste veckorna och har även en del skadeproblem på viktiga spelare. Sligo tar minst en poäng.

 

Systemförslaget

1. AIK–Elfsborg 1 X 2

2. Falkenberg–IFK Göteborg X 2

3. AFC Eskilstuna–Kalmar FF 1 X

4. IK Frej–Mjällby 1 X 2

5. Örgryte–Öster 1 X

6. Brage–Brommapojkarna 1

7. Bodö/Glimt–Ranheim 1

8. Sligo Rovers–Waterford 1 X

144 rader