Foto: ANTHONY DIBON / ICON SPORT / BILDBYRŁN
 Foto: ANTHONY DIBON / ICON SPORT / BILDBYRŁN

Omotiverat hemmalag – då kan det skrälla rejält

Publicerad

Topptipset 14 november

Spelstopp: 19.44

Spelexpert: Johan Meijer

1. Irland–Danmark X

Danmark skapade de hetare chanserna i första mötet men att laget ska vara favorit i returen känns fel. Irlands viktige mf David Meyler är tillgänglig efter avstängning. Det blir högst troligt en målsnål match igen. 1x bör räcka.

 

2. Senegal–Sydafrika 1

Senegal blev VM-klart efter segern i Sydafrika förra veckan. Stjärnan Mané har återvänt till Liverpool och det blir troligen en reservfylld elva. Stuart Baxter har haft en tuff start som förbundskapten i Sydafrika. Mer motiverat än hemmalaget? Jag betalar för skrälltvåan.

 

3. England–Brasilien 2

England hade marginalerna med sig mot Tyskland. Saknar viktiga spelare i Kane, Alli, Sterling, Jones och Henderson. Brasilien vann komfortabelt mot Japan. Coutinho missade den matchen men är troligen tillbaka. Givet tipstecken.

 

4. Tyskland–Frankrike 1  

Tyskland dominerade mot ett försvagat England men lyckades inte spräcka nollan. Kroos och Khedira väntas vara tillbaka i startelvan. Frankrike saknar Lloris, Sidibé, Mendy, Kante, Pogba, Payet, Lemar, Dembele och Giroud. Chansspikar ettan.

 

5. Rumänien–Nederländerna 1

Rumänien har inlett positivt under nye förbundskaptenen Cosmin Contra. Dick Advocaat gör troligen sista matchen som förbundskapten för Holland och frågan är hur motiverade spelarna är. Rumänien får utgångstipset.

 

6. Ryssland–Spanien 2

Ryssland spelade mycket defensivt mot Argentina och det lär bli liknande taktik i kväll. Spanien körde över ett försvagat Costa Rica i Malaga. Isco utgick skadad och är inte med i Ryssland. Inte samma spelglädje i kalla Ryssland? Knapp tvåa.

 

7. Österrike–Uruguay 1

Österrike lär vara högmotiverat under nye förbundskaptenen Franco Foda. Michael Gregoritsch har lämnat återbud på grund av skada. Uruguay saknar knäskadade Luis Suárez. Kaptenen Godin troligen tillbaka i startelvan. DNB-ettan lockar.

 

8. Belgien–Japan 1  

Belgien fick bara 3–3 i svängig match mot Mexiko. Stjärnan Eden Hazard fick flera smällar och vilas troligen i kväll. Japan föll rättvist mot Brasilien och har tunga avbräck i stjärntrion Kagawa, Honda och Okazaki. Trolig hemmaseger.

 

Systemförslaget

1. Irland–Danmark 1  X

2. Senegal–Sydafrika 1  X  2

3. England–Brasilien X  2

4. Tyskland–Frankrike 1  

5. Rumänien–Nederländerna 1  X

6. Ryssland–Spanien 1  X  2

7. Österrike–Uruguay 1  X  2

8. Belgien–Japan 1  

216 rader

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag