Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Topptipset: Tar ut svängarna och plockar bort favoriter

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Vi tar mer risker på dagens kupong och tar ut svängarna rejält genom att sortera bort några favoriter helt.

Värmen, hemmaplan och klasskillnaden blir avgörande för dagens spik.

Spiken

Spanien

Om Spanien når upp i normal nivå ska inte Albanien ha något att sätta emot. Gästerna förlorade med 0-5 mot England förra landslagssamlingen. Oddsen är också talande för kvalitetsskillnaden mellan lagen med Spanien som klar favorit. Ettan står i skrivande stund i 1,14.

Skrällen

Danmark

Eriksen har varit det här landslagets hjärta och själ senaste åren. Hans comeback kommer ge den danska truppen ett emotionellt lyft. Det är två väldigt jämna nationer och man ska inte glömma att Danmark faktiskt gick hela vägen till semifinal i sommarens EM-slutspel.

Match för match 

1. England – Schweiz 1

England får en chans att testa nya spelare inför kommande kvalmatcher och VM fram mot vintern. Spelet har inte sett bländande ut med kryss mot både Polen och Ungern senaste samlingarna. Schweiz kommer in till mötet fulla av självförtroende efter att man tagit sig till VM före Italien i sin kvalgrupp. Överstreckad etta!

2. Nederländerna – Danmark 2

Nederländerna har ett fantastiskt facit på hemmaplan senaste åren men man har också haft lyckan av att ha en väldigt enkel kvalgrupp. Det är inte den bästa upplagan av Nederländerna vi får se då Depay är deras stora stjärna. Eriksen gör comeback i landslaget för Danmark men Kjaer saknas på grund av skada

3. Finland – Island 2

Finland tog sig till EM och presterade ungefär det man kan förvänta sig av landslaget. Deras stora stjärna Pukki har inte nått upp i samma nivå den här säsongen och när inte han presterar blir det väldigt tunt framåt för Finland. För Island saknas både Sigurdsson och Finnbogason. Insatserna har varit upp och ner under kvalspelet.

4. Irland – Belgien 2

Irland är ett landslag som haft en hel del problem senaste åren. Man har underpresterat sett till spelarmaterialet och målskyttet fortsätter att vara ett stort problem. Det ser väldigt trubbigt ut framåt. Man gjorde två bra matcher mot Portugal i kvalspelet men nu möter man ett Belgien med flera djupledshot i anfallet.

5. Spanien – Albanien 1

Spanien var illa ute i sin kvalgrupp men avslutade starkt och tog sig till VM före Sverige. Det är inte den bästa upplagan av Spanien vi sett men den håller ändå yppersta världsklass. Man var ytterst nära att bärga Nations League-titeln. Albanien kommer att få slita defensivt mot ett tekniskt och passningsskickligt Spanien.

6. Tyskland – Israel 1

Tyskland går in till mötet som storfavorit men man har en del bortfall från truppen. Gnabry var den senaste spelaren att lämna återbud efter sjukdom. Israel behöver överprestera samtidigt som Tyskland gör en dålig match för att det ska bli någon skräll. Tysklands målskillnad senaste fem matcherna ligger på 23-2. PSV:s Zahavi är Israels främsta offensiv hot.

7. Ipswich – Plymouth 2

Hett möte på den övre halvan av tabellen mellan två av seriens formstarkaste lag. Ipswich har en förlustfri svit på tio raka matcher inför helgens drabbning. Plymouth jagar sin sjunde raka seger. Gästerna har hållit nollan i sex raka matcher. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Plymouth med 2-1. För mig har Ipswich blivit för stor favorit, tidig gardering.

8. Accrington – Gillingham 1

Gillinghams offensiva problem har varit en följetong genom hela säsongen. Med sina 29 gjorda mål på 39 matcher är man näst sämst i hela ligan. Man har inte lyckats få fram någon utpräglad målskytt den här säsongen och det har kostat laget dyrt. Noterbart att åtta senaste matcherna har gått under 2,5 mål så räkna inte med någon målfest till helgen heller...

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset