Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Topptipset: Bra poäng senast – skrälldrag nu

Foto: MATTHEW CHILDS / BILDBYRÅN

Svårlöst kupong på förhand med flera jämna matcher.

Nytändning och en sista chans till playoff-spel gör skäl för spiken.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 288 rader

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 64 rader

Spiken

West Bromwich

Bristol City har överpresterat den här säsongen sett till deras spel men nu börjar det jämna ut sig. Hemmalaget har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Trots WBA:s svaga tabellplacering så är man det laget som har näst högst förväntade mål(xG) i serien bakom Fulham.

Skrällen

Reading

När Brereton inte finns med saknas det djupledslöpningar och någon som kan dra åt sig markeringar för att öppna upp offensiven. Det är inte bara hans målskytte som är nyckeln till Blackburns anfallsspel. Reading tog en meriterande poäng borta mot Bournemouth i veckan.

Matchlistan

1. Middlesbrough – Chelsea 2

Middlesbrough har redan slagit ut United och Tottenham ur cupen. Skulle man lyckas upprepa bedriften mot Chelsea så gör man någonting historiskt. Chelsea spelade Champions League i veckan vilket kan ha en påverkan men kvalitetsmässigt skiljer det mil mellan lagen. Tvåan är en sund spik på kupongen.

2. Bristol City – West Bromwich 2

West Bromwich har haft en ytterst märklig säsong då man länge låg med i toppen av ligan innan någon form av mental kollaps skedde som gjorde att laget rasade i tabellen. Nu tycks tränarbytet och värvningarna börja ge resultat för insatsen senast mot Fulham var riktigt bra. Bristol City kommer från en svag insats senast.

3. Huddersfield – Bournemouth 2

Huddersfield otroliga svit på 17 raka matcher utan förlust i ligan fick sitt slut när laget föll borta mot Millwall förra omgången. Sanningen är att Huddersfield sprungit lite för bra sett till hur man faktiskt spelat. Bournemouth har andraplatsen i sina egna händer men prestationerna på slutet har varit sådär. Kvalitetsmässigt är Bournemouth ett betydligt bättre lag.

4. Hull – Luton 2

Luton är på allvar med i kampen om uppflyttnigen efter 4-0-segern i veckan mot Preston. Gästerna befinner sig på en femteplats i tabellen med sex poäng upp till direktplatserna. Hull saknar Cannon, Coyle, Emmanuel och Williams. Baxter är tveksam till spel. Luton har Bradley, Steer och Osho borta från spel.

5. Reading – Blackburn 2

Blackburn tog en viktig seger mot Derby förra omgången efter några sämre matcher. Gästerna sliter med formen och mycket beror på det jobbiga skadeläget. Deras skyttekung Brereton förväntas inte vara tillbaka förrän efter landslagsuppehållet. Utan honom blir Blackburn väldigt uddlösa i sin offensiv.

6. Stoke – Millwall 2

Millwall går otroligt starkt just nu trots att skadeläget är jobbigt för gästerna. Man har hela sju spelare på skadelistan inför helgens möte. Med det sagt så har gästerna fem raka matcher utan ett insläppt mål och en förlustfri svit på åtta matcher. Det blir en tuff uppgift för Stoke som letar efter formen. Stoke har inte vunnit en match sedan början februari.

7. Swansea – Birmingham 1

Swansea spelar en passningsfotboll som är väldigt tilltalande men spelfilosofin gränsar till att bli naiva i vissa skeden av matcherna. Det har också kostat när man ställts mot lag som Fulham då man blir straffade för sina misstag. Bennett är ett frågetecken för hemmalaget medan Birmingham saknar Friend och Deeney. Ettan kommer att bli överstreckad.

8. Oxford – Ipswich 1

Oxford går in till mötet med en strålande form med fem segrar på sina sex senaste matcher, men även Ipswich imponerar med nio raka matcher utan förlust. För gästerna är det seger som gäller om man vill ha något med playoff-striden att göra. Oxford har en sylvass offensiv duo i Taylor och Brannagan som tillsammans stått för 32 av lagets 73 mål framåt.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset