Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Till det oddset är det ett spännande spel

Finland efter vinsten mot Danmark
Foto: FRIEDEMANN VOGEL / REUTERS BILDBYRÅN

Bengt Sonnert kommer bjuda SportExpressens läsare på vassa spel under hela EM-slutspelet. 

I idag bjuder spelproffset på ett fint underspel! 

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■ Under måndagen rullar runda två igång av EM:s gruppsspel igång. Mina ögon har snabbt fastnat för ångestmatchen mellan Finland och Ryssland. Eller snarare, ångestmatchen för Ryssland. Finland har redan uträttat en bragd i form av segern mot Danmark, och har nu ett helt otroligt läge att faktiskt kvalificera sig för slutspelet.


Det som krävs är först och främst en poäng till mot Ryssland eller Belgien. De tre poängen mot Danmark kan räcka för Finland, men det kan också i slutändan innebära att Finland slutar sist i gruppen om man förlorar mot både Ryssland och Belgien. Mot Ryssland har Finland givetvis lagets bästa chans att plocka den här sista poängen. Det finska försvaret kommer att kriga som aldrig förr för att lösa denna pinne under måndagen, det kan vi med all säkerhet konstatera.


Ryssland stod för en oerhört dålig prestation mot Belgien. Trots att oddsen sjönk hejdlöst på ryssarna, så hade de inte en susning mot Lukaku och gubbarna. Framförallt lyckades Ryssland i princip inte skapa en enda målchans under hela matchen. Slutresultatet 0-3 kändes rakt av rättvist.


Att Ryssland kommer gå för vinst i den här matchen är såklart helt givet. Men, det känns också givet att oavsett resultat i matchen så kommer minst ett lag på banan hela tiden vara extremt defensivt orienterat i sitt tänk. Vid 0-0 vet vi att Finland kommer försvara just det resultatet till varje pris, och skulle Ryssland göra 1-0 så är det istället ryssarna som till varje pris bara kommer vilja döda matchen


Till detta kan vi också tillägga att bägge lagen såg direkt svaga ut offensivt i sina respektive första matcher. Finland fick med sig en helt otrolig seger, där man på sitt enda avslut i matchen lyckades göra mål, kontra Danmark som inte lyckades göra mål på sina 28 avslut inklusive en straff.


Finland kommer i merparten av detta EM behöva fokusera på att försvara, och det är givetvis något man tränat extra på. Jag ser också chansen som liten att Ryssland chansar hej vilt om de tar ledningen. 1-0/2-0 räcker mer än väl för Ryssarna här.


■■ Jag tror på en match där ett dåligt Ryssland för matchbilden, och Finland gör precis som mot Danmark och försöker hålla 0-0 så länge det bara går.

Därmed tror jag under 2.5 mål till 1,65 i matchen är ett fint spel.

ANNONS: Lämna in expertens spel