Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Till den procenten måste de garderas

Foto: MASSIMO PINCA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det är väldigt många stora favoriter som kliver in på söndagens Europatips.

Liverpool får agera bank i jakten på topp 4, medan Everton och Milan streckas för högt för att vara spikalternativ.

Däremot tar jag ställning i Stockholmsderbyt och singlar Djurgården.  

ANNONS: Lämna in expertens system på 96 rader 

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

■■ Söndagens Europatips är en riktig fågel- eller fiskkupong. Anledning är att det finns flera stora favoriter till låga odds med. Liverpool, Everton, Milan, Atlético Madrid och Barcelona står alla i skrivande stund mellan 1,20 till 1,40 i odds. Lägg därtill Tottenham, Real Madrid och Real Sociedad som ligger runt 1,50 till 1,60.

Det är i mitt tycke för många lågoddsare på en och samma kupong för att det ska kännas riktigt bra i magen.

■■ Möjligheterna till stora pengar påverkas givetvis då det det är mindre chans till flera storskrällar än när favoriterna närmar sig två gånger pengarna i stället. Skulle det dock smälla till på ett par håll så smäller det rejält. Så vi får ge det en chans, men här är det läge att ta det lite lugnt och försöka sätta 13 med något mindre system. 

ANNONS: Lämna in expertens system på 432 rader

Ska jag välja ut några storfavoriter att gardera blir det först och främst dessa:  

■■ Match 3. Everton lyckades inte få in någon boll borta mot Aston Villa senast och fick nöja sig med 0-0. Det innebär att det är fyra poäng upp till femteplatsen, som innebär Europa League (eller Champions League om Chelsea vinner CL och slutar femma). Det kommer Everton inte lösa, men de kommer givetvis ge det en chans. På pappret har de en väldigt enkel uppgift hemma mot hopplösa jumbon Sheffield United. Men 86% på ettan är bara för groteskt. Everton har en historia under säsongen att göra riktigt dåliga prestationer mot sämre lag på hemmaplan. Här på Goodison Park har det bland annat blivit förluster mot Fulham, Newcastle och Burnley. Nu har Sheffield U faktiskt ett nästintill perfekt truppläge och kan de bara lyckas få den här matchen ticka 0-0 så kommer de jobba på och göra allt för ett bra resultat.

Jag helgarderar och hoppas på ännu en genomklappning av The Toffees. 

■■ Match 5. Man kan lugnt säga att jag kom snett på det när jag på veckans Europatips satte Milan som en favorit i fara mot ”formstarka” Torino. I Zlatans frånvaro vann Milan med sjuka 7-0 efter tre mål av Rebic. Räknar vi inte förra matchen mot Juventus också så har de rödsvarta gått 10-0 på de två senaste matcherna. Det gör så klart att de kommer bli rejält streckade i den här matchen. Fotboll är dock ett komplext spel och här orkar jag ändå gardera Milan igen. Cagliari har lyft sig rejält under sluttampen av säsongen. Fyra segrar och två kryss på de sex senaste imponerar. En stark pinne borta mot Napoli och vinst hemma mot Roma sticker ut.

ANNONS: Lämna in expertens system på 96 rader 

Det har vänt ett prekärt läge under strecket till att kunna säkra kontraktet i den här matchen. Ö-borna kommer inte falla ihop som Torino. När Milan streckas över 80% så stoppar jag in garderingar. 

■■ Liverpool (match 2) är min klara bankspik. Pool visade gamla fina takter borta mot Manchester United i veckan (4-2). Firmino fick det att lossna med två baljor och i andra halvlek kunde det har runnit iväg rejält då The Reds dominerade fullständigt. Ska det bli topp 4 gäller det att fortsätta trumma på. Det kommer sannolikt krävas segrar i resterande matcher.

Jag har svårt att se Liverpool tappa poäng mot ett WBA som är klara för nedflyttning. Spiktvåa. 

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

■■ Ska vi gräva fram någon spik som inte streckas till månen så är det läge att vända sig mot Stockholmsderbyt i match 4. Hammarby och Djurgården möttes i semifinalen av Svenska Cupen i början av april där Bajen vann med 1-0. Det var dock Djurgården som dominerade den matchen fullständigt. Inledningen av den allsvenska säsong visar också vilken sida som är längst fram i lagbygget. Djurgården har sett ruskigt fina ut, framför allt på konstgräset här på Tele 2. Spelare som Witry och Magnus Eriksson har tagit kliv framåt från förra säsongen medan Chilufya och Bärkroth ständigt utmanar med sin snabbhet. Utskåpningen av Malmö var en klassakt. Jag är inte lika imponerad av Hammarby som har en hel del kvar att jobba på. Den stora profilvärvningen Astrit Selmani gör ett stort jobb, men har ännu inte hittat målet på sex matcher.

Just nu streckas den här matchen relativt jämnt, vilket gör spelvärdet på Djurgården stort. Till 37% är tvåan en riktigt fin spik som håller i alla fall upp till 45%.  

ANNONS: Lämna in expertens system på 432 rader

Spiken

Liverpool (match 2)

Pool såg riktigt bra ut mot Manchester United och har nu åter häng på topp 4 och Champions League-platserna. Kommer de upp i liknande nivå igen så ska ett redan nedflyttningsklart WBA inte kunna stå emot pressen. Banktvåa. 

Skrällen

Sheffield United (match 3)

Everton har gjort flera usla insatser mot sämre lag hemma på Goodison Park denna säsong. Förluster mot Fulham, Newcastle och Burnley bland annat. Sheffield U har inte gjort någon glad på slutet, men får tillbaka spelare och när ettan streckas upp mot 90% så blir värdet enormt på skrällsidan. 

Draget

Djurgården (match 4)

Djurgården har varit det klart bästa laget under den allsvenska inledningen. Här väntar bortamatch på ”hemmaarenan” Tele 2, där de nyligen skåpade ut Malmö FF med 3-1. Hammarby ligger en bit efter i lagbygget. Järnkaminerna ska vara klara favoriter, men matchen streckas relativt jämnt. Fint värde på tvåan till 37%.