Tidiga tips inför Stryktipset 8 oktober

Foto: DAVID KLEIN / BILDBYRÅN

SportExpressen växlar upp sin bevakning inför Stryktipset.

Med nya FÖRSTA STRYKTIPSTANKEN får du experten Jonas Amrounis tidiga idéer inför lördagens kupong.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 864 rader 

Tidiga tankar om kupongen

Det är en speciell kupong då vi har några storlag med men det är egentligen bara Chelsea som är klar favorit hos oddsbolagen. Både Tottenham och Leicester står inför tuffa uppgifter på bortaplan och har odds över 2,10. Fyra av matcherna är hämtade från Premier League medan resterande är The Championship. Den undre halvan av kupongen ser öppen upp men se upp för överstreckade favoriter.

Med få spikalternativ kommer några av lagen dra oförtjänt mycket spel till sig.

ANNONS: Köp en andel i expertens system 

Spikar

Tottenham

Tottenham förtjänade mer från derbyt. När man väl kontrade mot Arsenal blev det farligt nästan varje gång. Utvisningen visade sig kostsam men man behöver inte oroa sig över insatsen som Spurs-supporter. Brighton fick med sig poäng från Anfield senast men det berodde snarare på Liverpools svaga försvarsspel. Brighton kommer att tappa i försvarsspelet nu när Potter lämnat klubben.

Tottenham har en enorm spets framåt med spelare som Son, Kane och Richarlison. Tvåan spikas till allting under 45%.

Leicester

Leicester tog sin första seger för säsongen i ligan när man enkelt avfärdade Nottingham på hemmaplan. Landslagsuppehållet var nödvändigt för Leicester som underpresterat kraftigt under inledningen. Den engelske landslagsmannen James Maddison tycks ha hittat formen. Han stod för två mål och en assist i vinsten mot Nottingham. Bournemouth har ett klart sämre lag på pappret och får svårt att mäta sig med Leicester om The Foxes når upp i sin högsta nivå.

Med tanke på Leicesters tabellplacering bör inte tvåan bli alltför överstreckad på kupongen.

ANNONS: Köp en andel i expertens system 

Miljondrag

Sunderland

Det kommer att finnas gott om överstreckade favoriter på den här kupongen och med det finns det spelvärde att hitta. Ett av lagen man bör ha med på sin kupong är Sunderland. Sunderland spelar en svår bortamatch mot Swansea men ettan kommer att bli stor favorit i streckningen. Gästerna spelar en rak fotboll som passar Swansea väldigt dåligt. Rotherham är ett annat lag som bör lyftas på kupongen. Man ställs mot ett kraftigt favorittippat Blackburn. Blackburn har varit sämre än deras resultatrad visar.

Gästerna är ett hårt jobbande lag som mycket väl kan få med sig tre poäng från mötet.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 864 rader

Skadekollen

Tottenham saknar den svenske stjärnan Kulusevski, även Emerson och Lucas Moura återfinns på skadelistan.

Leicester har Peieira och Bertrand på skadelistan sedan tidigare. Ndidi fick avgå tidigt under matchen mot Nottingham och är tveksam till spel.

Newcastle hoppas få tillbaka Saint-Maximin i spel igen efter skada men nyförvärvet Isak saknas fortsatt för The Magpies.

ANNONS:
Expertens systemförslag: