Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tidernas bästa pokerfilmer

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Paul Newman som Johnny Hocker i "The sting".
Foto: Scanpix

Vilka är de bästa filmerna om poker och gambling genom tiderna? 

Många pokersajter har haft omröstningar om just filmer och poker under den senaste tiden. Vi listar de tre bästa.

Nu tar ännu en pokersajt upp frågan om vilken pokerfilm som är den bästa. På everypoker.com heter favoriterna ”The Cincinnati Kid”, ”The Sting” och ”Rounders”.


 Här kommer en liten kort resumé om filmerna.


”The Cincinnati Kid (1965)”:

 Steve McQueen (1930-1980) spelar Eric "the Kid" Stoner. En ung kille som vill lira med de stora grabbarna. Han är talangfull och lovande. Filmen innehåller mycket femkorts stötpoker och en hel radda ”onliners”. Den mest berömda ä, efter en lång session mot den tunge spelare Lancey Howard: "You're good, kid. But as long as I'm around, you're only second best."


”The Sting” (1973):

 The Sting är en sportbetting-film och anses av många vara en av tidernas bästa filmer. Det finns många scener i filmen med pokeranknytning. Robert Redford spelar Johnny Hocker: en ung hustler som söker tar hjälp av Paul Newmans rolfigur Henry Gondorff  för att hämnas sin sambos död.

 Bästa citatet:  "What was I supposed to do - call him for cheating better than me, in front of the others?"


”Rounders” (1998):

 Matt Damon åker runt på klubbar och spelar poker i New York. Han och polaren Lester Murphy (Edward Norton) letar bord för att få ihop pengar för att kunna betala en skuld. Den här filmen är en klassiker för den unga generationen pokerspelare och filmen ges cred för att ha varit med och skapat den enorma pokerboom som startade i USA några år efter filmens premiär. 

 Ett klassiskt citat är när Matt Damons rollfigur säger:  "Listen, here's the thing. If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you are the sucker."