Paul Newman som Johnny Hocker i "The sting". Foto: Scanpix
Paul Newman som Johnny Hocker i "The sting". Foto: Scanpix

Tidernas bästa pokerfilmer

Publicerad
Uppdaterad
Vilka är de bästa filmerna om poker och gambling genom tiderna?
Många pokersajter har haft omröstningar om just filmer och poker under den senaste tiden. Vi listar de tre bästa.
Nu tar ännu en pokersajt upp frågan om vilken pokerfilm som är den bästa. På everypoker.com heter favoriterna ”The Cincinnati Kid”, ”The Sting” och ”Rounders”.

Här kommer en liten kort resumé om filmerna.

”The Cincinnati Kid (1965)”:
Steve McQueen (1930-1980) spelar Eric "the Kid" Stoner. En ung kille som vill lira med de stora grabbarna. Han är talangfull och lovande. Filmen innehåller mycket femkorts stötpoker och en hel radda ”onliners”. Den mest berömda ä, efter en lång session mot den tunge spelare Lancey Howard: "You're good, kid. But as long as I'm around, you're only second best."

”The Sting” (1973):
The Sting är en sportbetting-film och anses av många vara en av tidernas bästa filmer. Det finns många scener i filmen med pokeranknytning. Robert Redford spelar Johnny Hocker: en ung hustler som söker tar hjälp av Paul Newmans rolfigur Henry Gondorff för att hämnas sin sambos död.
Bästa citatet: "What was I supposed to do - call him for cheating better than me, in front of the others?"

”Rounders” (1998):
Matt Damon åker runt på klubbar och spelar poker i New York. Han och polaren Lester Murphy (Edward Norton) letar bord för att få ihop pengar för att kunna betala en skuld. Den här filmen är en klassiker för den unga generationen pokerspelare och filmen ges cred för att ha varit med och skapat den enorma pokerboom som startade i USA några år efter filmens premiär.
Ett klassiskt citat är när Matt Damons rollfigur säger: "Listen, here's the thing. If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you are the sucker."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag