Sverige går in i EM – här är bästa spelen

Kan Alexander Isak spräcka Spaniens nolla?
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Medan vi målar våra ansikten och sätter på oss vikingahjälmar så ska jag försöka reda ut vad som är bästa spelen i Sveriges match mot Spanien. 

Normalt sett kanske inte specialspel är min bästa gren inom betting, men jag tar hjälp av mina experter som analyserar dessa på daglig basis. 

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■  Matchodds: Spanien är stora favoriter och oddset är nere så lågt som 1,40

Jag tror tyvärr det är berättigat men eftersom det inte är aktuellt att spela emot Sverige i mästerskap så lämnar vi den marknaden.

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■ Över/under: EM har öppnat med mycket målchanser och jag tror att även här finns det chans att bli öppnare än väntat. 

Över 2,5 står i 2,20 ungefär och med tanke på att Sverige har visat en fin offensiv så kan vi nog sätta minst ett själva. Sen tror jag inte vi stänger ner Spanien så detta känns som en marknad man kan hålla koll på. 

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■  Kortspel: Kortspel är överlag ganska svårt, och i synnerhet på specifika spelare. Något som däremot går hand-i-hand med kortspel är antal orsakade fouls. 

Vissa bolag erbjuder fouls head-to-head mellan Marcus Berg och Kristoffer Olsson. Oddsen sitter som 2.10 - 4.00 - 2.75. Berg är förvisso en spelare som normalt sett drar på sig ganska många fouls för att vara anfallare, men att han ska vara favorit att ta fler fouls än Olsson som kommer att stångas hela matchen utanför egen box känns inte korrekt. 

Ett kul spel helt enkelt kan vara Olsson fler fouls än Berg till 2.75!

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■  Hörnspel: Spanien har historiskt sett inte varit ett lag som skapar speciellt mycket hörnor. Det traditionellt bollhållande landslaget tar inte onödiga avslut eller inlägg och trots att de vanligtvis dominerar matcherna totalt så snittar de cirka sex hörnor per match

Sverige snittar fyra hörnor per match och med tanke på att vi mött en del sämre motstånd imponerar det inte. Här skulle under tio hörnor till odds 2,2 vara ett trevligt spel för en mindre tv-peng.

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■  Skottspel: Att Spanien kommer att vara det spelförande laget i den här matchen är väl mer eller mindre garanterat, och på samma visa även att bollen mestadels kommer att befinna sig på Sveriges planhalva. 

När det kommer till skottspel, så känns den totala avslutslinan som ligger på -2.5/+2.5 väldigt fördelaktig åt spanskt håll. Spanien genrepade mot Portugal, som får anses som klart starkare än Sverige, och dominerade både matchbilden och avslutsstatistiken kraftigt. 

■■  En kul TV-peng kan definitivt vara Spanien -2.5 avslut @ 1.75

ANNONS: Lämna in expertens spel