Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sverige – Azerbajdzjan: Speltips inför EM-kvalet på Friends

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sverige får nytta av sin offensiva spets mot kvällens motstånd.

Tydliga svagheter defensivt hos det svenska laget.

■■ Sverige förlorade kvalpremiären mot Belgien med 0-3. Det gjorde att Janne Anderssons obesegrade facit på hemmaplan fick se sitt slut. Det var ingen fantastisk insats från svensk sida men man skapade ändå tillräckligt med chanser för att göra ett mål. Kulusevski, Forsberg, Claesson och Svanberg hade alla bra lägen att hitta in i målprotokollet. Defensiven tappade man flera gånger om och det inleddes oftast med att en av spelarna i backlinjen blev bortgjord av någon av Belgiens yttrar.

Den bristande speltiden på några av svenska spelarna blev pinsamt tydlig.

Hemma mot Azerbajdzjan blir det en helt annan matchbild med ett bollförande Sverige. Det var längesen det svenska laget såg så pass starkt ut offensivt. Kulusevski, Ibrahimovic, Forsberg, Isak och Karlsson är några av alternativen som Andersson har att använda sig av offensivt. Karlsson har öst in poäng i AZ och är jagad av större klubbar i Europa.

Det här skulle vara en perfekt match för honom att få chansen i då han inte behöver ta lika stort ansvar defensivt.

Azerbajdzjan var chanslösa i sin match mot Österrike. Det stod 0-2 redan efter en halvtimme och man förlorade till slut med 1-4. Laget släppte till hela tolv skott på mål men offensivt såg man inte helt ofarliga ut.

Sverige måste framåt då det här är en match som svenskarna behöver vinna för att ha någon som helst chans att avancera från gruppspelet till mästerskapet. Azerbajdzjan kommer att ligga på kontring precis som man gjorde mot Österrike. 

Överspelet i matchen känns högintressant. Över 3.0 mål Asian finns att spela till oddset 2,00.

■■ På Bomben bygger jag systemet runt en målrik svensk seger. Ungern och Frankrike får bära favoritskapet i sina respektive matcher medan Montenegro och Serbien kan bli jämnare än vad streckningen föreslår.

Matchlistan

Österrike – Estland 1

Österrike körde över Azerbajdzjan på hemmaplan i sin första kvalmatch i gruppen. Laget förväntas göra detsamma mot ett anonymt Estland. Blicka mot handicap-spelen i matchen.

Ungern – Bulgarien 1

Senast lagen möttes var i Nations League för tre år sedan. Då vann Ungern med klara 3-0. Varken Ungern eller Bulgarien imponerade i sina matcher förra veckan. Avslag på ettan.

Irland – Frankrike 2

Det var ett inspirerat Frankrike som körde över Nederländerna i den första kvalmatchen. Om det är samma franska landslag som spelar mot Irland kommer hemmanationen att få det extremt svårt.

Moldavien – Tjeckien 2

Tjeckien hoppas få tillbaka Schick i startelvan efter att han saknats mot Polen. Gästerna imponerade då man vann mot Polen. Moldavien fick bara med sig kryss i sin match mot Färöarna.

Montenegro – Serbien 2

Det blir inte mycket mer derby än det här på landslagsnivå. Serbien gjorde ingen övertygande insats mot Litauen även om man vann komfortabelt. Oddset 1,80 på Serbien känns iskallt - avslag.

Polen – Albanien 1

Polen föll tungt i premiären mot Tjeckien trots att man vann bollinnehavet och skottstatistiken. Med spelare som Zielinski och Lewandowski i startelvan får Polen anses vara favorit. Ettan rekas!

Sverige – Azerbajdzjan 1

Sverige skapade en hel del mot Belgien och borde ha gjort åtminstone ett mål. Den svenska backlinjen kommer inte att testas på samma sätt mot Azerbajdzjan. Räkna med ett mer offensivt Sverige.

Malaga – Leganes 1

Malaga är i desperat behov av poäng då man befinner sig under strecket för stunden. Det är tio poäng upp till säker mark. Ett kryss hjälper inte hemmalaget. Leganes är segerlösa i sina sex senaste.

Dagens bästa spel

Sverige – Azerbajdzjan: över 3.0 mål Asian.

Odds: 2,00

ANNONS: Lämna in expertens spel

Bomben

A. Sverige – Azerbajdzjan

3, 4, 5 – 0, 1

B. Irland – Frankrike

0, 1 – 2, 4, 5

C. Montenegro – Serbien

0, 2 – 1, 3

D. Ungern – Bulgarien

2, 3 – 1

288 rader, spelstopp 20.44

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset