Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskhoppet blir väldigt lite betrodd

Foto: Maria Holmén

Dagens High Five-lopp är världens största montélopp, Prix de Cornulier. 

Vi har två svenskintressen med och det är ett öppet lopp på förhand. 

Här är allt du behöver veta inför loppet, som avgörs klockan 15.15. 

Prix de Cornulier avgörs alltid helgen innan det största sulkyloppet Prix d’Amerique och även här är det 2700 meter och fransk voltstart som gäller. Det är 15 hästar som startar och loppet är öppet för ston och hingstar som är mellan fyra och elva år gamla. Det ser lite lurigt ut på förhand och det finns stora frågetecken på vissa mer rutinerade hästar.

9 Flamme du Goutier är den troliga vinnaren i mina ögon. Stoet var fyra i Prix de Bourgogne i sin senaste start och håller en mycket hög klass. Hon har inte tävlat i monté sedan februari förra året, men har på sina tre senaste montéstarter två segrar och en andraplats. Silverpengen kom i just Prix de Cornulier och Antoine Wiels vill nog gärna ha revansch efter att ha fått ge sig i en riktig holmgång mot Bahia Quesnot i fjol.

 2 Fantasie vann Prix du Calvados för två veckor sedan som är det sista stora montéloppet inför detta. Det sjuåriga stoet gick stora delar av loppet i ledningen och hon höll på ett bra sätt ifrån sig motståndet. På bevisad form är Fantasie ett givet streck tidigt på High Five-kupongen.

Mitt tredjestreck blir Jerry Riordans 10 Zarenne Fas. Han har nu fått två lopp under sadel och växer i disciplinen. Han var bra som tvåa bakom Fantasie senast och visade att han kan hävda sig i de tuffaste montéloppen.

8 Gladys des Plaines lyste det väl inte form om som fyra senast men är en bra häst i grunden och gör oftast gedigna insatser. Får hon bara rätt resa ska hon ha bra chans på en topp fem-placering här.

Till sist streckar jag också Jörgen Westholms 7 Unique Juni. Hon har visat toppform i de svenska starterna på slutet och lär bli väldigt lite betrodd. Hon galopperade i fjolårets Prix de Cornulier men skulle det bli felfritt idag kan hon vara en rolig kantboll på lappen.

 Fjolårets vinnare 14 Bahia Quesnot har tveksam form, och detsamma gäller 15 Bilibili som vann loppet både 2019 och 2020. Bilibili tröttnade ordentligt i loppet senast och även om han bör gå framåt med det loppet så tror jag det kan saknas för mycket ändå och tar bort honom från min kupong.

Rank: 9-2-10-8-7.