Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenske outsidern lurar i vassen...

Tom Parneborg
Foto: OLLE SPORRONG

Fredag kväll och High Five avgörs traditionsenligt på Vincennes.

En duo sticker ut, men med en svensk outsider som lurar i vassen… 

Loppet går av stapeln klockan 20.15 på fredagskvällen.

■ Prix Triton har 15 hästar till start och det är 2700 meter voltstart på Vincennes stora bana som gäller för 6- och 7-åriga hingstar och valacker som inte har tjänat över 150.000 euro. 

Det är två hästar som sticker ut lite, men bakom dessa är det väldigt öppet och får man in rätt skrällar på de sista placeringarna kan High Five betala väldigt bra trots favoritseger.

Jag väljer att ranka 5 Farrell Seven överst. Sexåringen gjorde en utflykt till Bordeaux senast och tog en säker spetsseger på 1.13,5/2550a. Näst senast på Vincennes fick han gå lite i spåren genom sista sväng och avslutade bra till en andraplats. Formen är mycket bra och nu blir det barfota runt om, efter att ha gått med plastade hovar fram senast. Att Jean-Michel Bazire hoppar upp i sulkyn istället för sonen Nicolas är också det ett stort plus.

Motbudet är 15 Fogo Pico som var den som slog min tipsetta Farell Seven på Vincennes i början på november. Då körde han sig till spets 1800 meter kvar, men släppte 500 meter senare. Det blev sedan tredje invändigt varifrån han fick luckan invändigt på upploppet och kunde köra rakt fram till seger. Står perfekt inne på pengarna och är långt fram oavsett löpningsförlopp idag.

Jörgen Westholm tränar en outsider i 12 Figaro Vici. François Lagadeuc sitter upp och han har varit framgångsrik bakom hästen tidigare. Kan han ge honom en gynnsam resa har han kapacitet att knipa en pallplats. Det har blivit lite långt mellan starterna, senaste starten var i början av oktober och innan det startade han i juli, men han har tidigare visat att han kan gå under 1.14 över distansen och det räcker långt här.

10 Farinelli Paulois kommer från en andraplats på Enghien. Tränare Sébastein Ernault presenterar alltid sin häst i ett fint skick, och när man ser barfota runt om i startlistan vet man att en bra prestation är på ingång. Han har gått barfota runt om fem gånger och inte missat pallen någon gång. Motståndet är tufft men räkna med att sexåringen krigar om en pallplats idag igen.

Till sist tar jag också med 3 Feeling Boy som var fyra bakom Fogo Pico och Farell Seven senast. Uppgiften ser liknande ut här och han lättas från skor till plastade hovar fram, och barfota bak som vanligt. Att han ska ha med segerstriden att göra känns tufft, men håller han samma form som senast är chanserna goda för en High Five-placering.

Ranking: 5-15-12-10-3.