Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskbekanting har toppfin segerchans

Foto: OLLE SPORRONG

Vincennes anordnar söndagens High Five-lopp och en svenskbekanting har toppfin segerchans.

Här är allt du behöver veta om loppet, som avgörs klockan 15.15.

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■ 8 Aura S.L. har tidigare varit i träning hos Jerry Riordan men återfinns nu hos Jean-Michel Bazire. Hon har varit hos den franske tränaren sedan början på året och gjort flera fina lopp. Näst senast fick hon också ta sin första seger i Frankrike och formen är fin.

Love You-dottern är dock inte en helt enkel dam och senast galopperade hon till synes oprovocerat, men hon har en bra chans att segra nu när hon har ett framspår och möter bara ston.

■■ Värst emot är 4 Ghalie du Goutier som har vunnit fem av sina åtta senaste besök på Parisbanan och inte missat pallen i något av dessa åtta lopp. För hennes del hade distansen gärna fått vara något längre, men även över denna distans har hon mycket god chans att vara med i segerstriden.

Hon kommer tävla barfota runt om, vilket är ett stort plus för henne.

■■ 3 Gagante Mesloise har toppform och har vunnit tre av sina fyra senaste lopp.

Tränare Pierre Belloche är positiv och hon får fortsatt Alexandre Abrivard i sulkyn, som hon tagit sina två senaste segrar tillsammans med.

■■ En fartfylld femåring är 11 Adeline. Hon får Franck Nivard i sulkyn och gjorde en fin insats som tvåa i sitt senaste lopp.

Trots att hon tjänat minst i fältet tror jag hon har bra chans på en High Five-placering här.

■■ Som femma väljer jag 14 Gaia D’Occagnes. Senast visade hon otrolig löpskalle när hon vann ett lopp på Enghien. Detta blir fjärde loppet regi Jean-Philippe Raffegeau.

Trots att både bakspår och distansen är minus sätter jag henne femma baserat på hur imponerande det senaste loppet var.

Vi har även en svensktränad häst med i fältet. Rickard Svanstedt har sin Argbiggan som har fått bricka 13. Hon tillhör inte förhandsfavoriterna men kommer från en seger och kan ta en plats bland de fem med rätt resa.

Ranking: 8-4-3-11-14.