Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
 Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Svenska Spels sajt utsatt för hackning

Publicerad

Svenska Spel utsattes under söndagen för en hackerattack.

Som en följd tvingades speljätten avbryta poker-SM i Texas Hold'Em och kommer att återbetala insatserna.

– Det är jäkligt tråkigt för kunderna, säger presschefen Johan Tisell till SportExpressen.se.

Under veckan har Svenska Spel och flera andra pokersajter utsatts för hackerattacker. Attackerna, som tros komma från utlandet, har gjort pokerklienterna sega och kastat ut kunderna från pågående spel.

Under söndagen tvingades Svenska Spel stänga ner SM-turnering i Texas Holm'Em 5-manna på grund av en så kallad överlastningsattack.

– Vi blev utsatta för en attack i kväll igen, och försökte med att pausa spelet en timme. Men när vi slog på igen fungerade det bara en kort tid. Då tog vi beslutet att avsluta turneringen, säger Svenska spels presschef Johan Tisell till SportExpressen.se.

"Flera pokersajter utsatta"

1451 pokerspelare hade anmält sig till turneringen och betalat insats. Samtliga kommer nu att få sina insatser återbetalade inom de närmaste dagarna.

– Det är jättetråkigt när sådant här händer. Och det kommer säkert att hända igen. Men vi kan inte genomföra ett event som inte ger någon bra spelupplevelse, säger Tisell.

– Man vet inte riktigt syftet med de här attackerna. Men de verkar komma utanför landets gränser. Det är jävligt tråkigt för kunderna, säger han.

Misstänker ni att syftet med attacken var att rigga spelet?

– Det är för tidigt att säga. Det enda jag vet är att flera pokersajter har blivit utsatta för samma typer av attacker tidigare i veckan. Vi ska kolla upp var det här kommer ifrån och hur vi ska råda bot på problemet. Vi jobbar på att hitta en lösning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag