Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska Spels sajt utsatt för hackning

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Svenska Spel utsattes under söndagen för en hackerattack.

Som en följd tvingades speljätten avbryta poker-SM i Texas Hold'Em och kommer att återbetala insatserna.

– Det är jäkligt tråkigt för kunderna, säger presschefen Johan Tisell till SportExpressen.se.

Under veckan har Svenska Spel och flera andra pokersajter utsatts för hackerattacker. Attackerna, som tros komma från utlandet, har gjort pokerklienterna sega och kastat ut kunderna från pågående spel.

Under söndagen tvingades Svenska Spel stänga ner SM-turnering i Texas Holm'Em 5-manna på grund av en så kallad överlastningsattack.

– Vi blev utsatta för en attack i kväll igen, och försökte med att pausa spelet en timme. Men när vi slog på igen fungerade det bara en kort tid. Då tog vi beslutet att avsluta turneringen, säger Svenska spels presschef Johan Tisell till SportExpressen.se.

"Flera pokersajter utsatta"

1451 pokerspelare hade anmält sig till turneringen och betalat insats. Samtliga kommer nu att få sina insatser återbetalade inom de närmaste dagarna.

– Det är jättetråkigt när sådant här händer. Och det kommer säkert att hända igen. Men vi kan inte genomföra ett event som inte ger någon bra spelupplevelse, säger Tisell.

– Man vet inte riktigt syftet med de här attackerna. Men de verkar komma utanför landets gränser. Det är jävligt tråkigt för kunderna, säger han.

Misstänker ni att syftet med attacken var att rigga spelet?

– Det är för tidigt att säga. Det enda jag vet är att flera pokersajter har blivit utsatta för samma typer av attacker tidigare i veckan. Vi ska kolla upp var det här kommer ifrån och hur vi ska råda bot på problemet. Vi jobbar på att hitta en lösning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!