Svenska Spel och SHL går skilda vägar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Lennart Käll, Svenska spel
Foto: Peder Lingden

Svenska Spel och SHL går skilda vägar.

Efter drygt 20 års samarbete väljer parterna att inte förlänga kontraktet.

– Vi har förhandlat om ett nytt avtal i ungefär ett års tid. Målsättningen har från båda parter varit att hitta formerna för ett fortsatt samarbete. Tyvärr ligger vi och SHL alldeles för långt ifrån varandra i värderingen av sponsorrättigheterna, säger Svenska Spels vd Lennart Käll i ett pressmeddelande.

Svenska Spels nuvarande avtal med den svenska högstaligan i ishockey, SHL, löper ut den 30 juni. Men från och med i morgon, onsdag, upphör alltså samarbetet.

SHL har haft ett sponsringssamarbete med Svenska Spel i drygt 20 år.

"Ligger för långt ifrån varandra"

Förhandlingarna om ett nytt avtal har pågått i ungefär ett års tid. Och nu står det alltså klart att parterna inte har kommit överens, och att SHL därmed tappar sin huvudsponsor.

– Målsättningen har från båda parter varit att hitta formerna för ett fortsatt samarbete. Tyvärr ligger vi och SHL alldeles för långt ifrån varandra i värderingen av sponsorrättigheterna och vi väljer därför att avsluta samarbetet, säger vd:n Lennart Käll i ett pressmeddelande.

Svenska Spel har bland annat varit med och presenterat priset Årets Rookie i SHL. Där har ligans lagkaptener och en representant för Svenska Spel varit med och röstat fram ligans bästa nykomlig. Utöver utmärkelsen har spelarens moderklubb tilldelats 50 000 kronor.

SportExpressen söker representanter för SHL.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.