Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska spel kör igång med spel på franskt trav

Foto: ELLIOTT CHOURAQUI / SCOOPDYGA BILDBYRÅN

Svenska spel satsar på trav.

Spelbolaget har ingått ett samarbetsavtal med franska PMU och kommer att arrangera Quinte i Sverige.

- Vi är jätteglada att äntligen kunna presentera samarbetet med PMU som gör det möjligt för oss att kunna erbjuda Europas största dagliga hästspel till våra kunder, säger Helena Hallman, produktansvarig racing på Svenska spel.

Svenska spel börjar med quinte, eller ”high five”, som de själva kallar det. 

Quinté, eller Quinté+, är en stor spelform i Frankrike där spelaren ska hitta de fem första hästarna i ett utvalt lopp i rätt ordningsföljd. 

Svenska spel har slutit ett samarbetsavtal med det franska travspelsbolaget PMU, och kommer arrangera spel in i de franska poolerna på spelformen.

- Vi är jätteglada att äntligen kunna presentera samarbetet med PMU som gör det möjligt för oss att kunna erbjuda Europas största dagliga hästspel till våra kunder. Det känns otroligt roligt och spännande. Inom ramen för samarbetet kan vi erbjuda snabba och roliga spel varje dag, det är helt enkelt högklassig hästsport med Europas högsta prispotter, säger Helena Hallman, produktansvarig racing, Svenska Spel Sport & Casino i ett pressmeddelande. 

Hoppas på ökat svenskt intresse

På PMU hoppas de det svenska intresset för franskt trav ska öka i och med samarbetet.

– Samarbetet kommer att hjälpa oss att erbjuda fransk hästkapplöpning till nya kunder och bidra till att stärka bilden av europeisk hästkapplöpning i Sverige, säger Aymeric Verlet, International Director, PMU.

Svenska spel kör igång med Quinté den 21 september.