Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Spel får ordna poker på nätet

Svenska Spels vd Jesper Kärrbrink är nöjd: "Det här är jättekul. Det har vi väntat på i nio månader".
Regeringen har sagt ja till Svenska Spels begäran om att få ordna pokerspel över internet.
Men till kasinospel på nätet blev det nej - liksom till en nätbaserad spelbörs.

FAKTA

Regler för Svenska Spels nätpoker
Ingen under 18 år får delta.
Ingen får delta som inte själv satt en gräns för hur mycket han/hon kan förlora.
Ingen får spela som inte själv satt upp en gräns för hur länge han/hon får spela.
Marknadsföring får bara ske i tidningar och på internet.
Telefonnummer till stödlinjen för spelberoende måste finnas i marknadsföring och på spelplats.

Högsta tillåtna spelinsats ska vara två prisbasbelopp, för närvarande 79400 kronor.
Regeringen kan återkalla eller ändra tillståndet med omedelbar verkan.
Regeringen ska utvärdera pokerspelet på internet under våren 2007.

Skälet för tillståndet är att regeringen vill försöka kanalisera nätpokerspelandet till spelanordnare som står under svenska myndigheters kontroll och som inte drivs av privata vinstintressen, skriver Bosse Ringholm, som är ansvarig minister för spelfrågor, i ett pressmeddelande. Regeringen har satt upp ett antal villkor för tillståndet till Svenska Spel. Bland annat får ingen under 18 år delta i spelandet. Bolaget får inte heller låta någon spela som inte själv satt upp en gräns för hur mycket han eller hon kan förlora.

Drar igång omedelbart

Svenska Spels vd Jesper Kärrbrink är nöjd: - Det här är jättekul. Det har vi väntat på i nio månader, säger Svenska Spels vd Jesper Kärrbrink. Och han är inte särskilt bekymrad över att bolaget fick nej på övriga punkter. - Det sitter en utredning som behandlar de här frågorna, det är rimligt att invänta den, tycker Kärrbrink. - Vi kommer att dra igång omedelbart. Jag ser framför mig hur de redan nu springer runt i Visby, fortsätter han.

Hård kontroll

De restriktioner regeringen satt upp för pokerspelandet på nätet har Kärrbrink inga problem med. - Nej, det köper vi och vi kommer att ha hård kontroll på att reglerna följs. Men själva spelet kommer att bli lika roligt och spännande som hos andra spelbolag. Till reglerna hör bland annat att Svenska Spel inte får marknadsföra pokerspelet i tv, radio eller på stortavlor.