Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska spel får icke godkänt för kupongen

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Fantasilös landslagshelg. 

Och tyvärr IG i betyg denna vecka för kupongkomponeringen på Stryket.

Blir Betfair utsatta för attacker?

Stryktipset oftast lidande vid landslagsuppehåll. Så även denna lördag. Full sympati för kupongmakarna, men denna veckas val av 13 matcher måste ändå sluta i betyget IG och textkommentaren ”Varför?”.

Kioskvältarna Liechtenstein – Gibraltar och Andorra – Malta med på kupongen. 

Också fem av söndagens(?) landskamper, som säkerligen också kommer med på Europatipset. 

Det hela kompletteras med tre matcher från Superettan klockan 17.30.

■■ Okej. Kan ta val av blåbärsmatcher. Men inte att vi tippare inte har en enda officiell laguppställning vid inlämningsstoppet 15.59. Inte en enda! 

Spelarna måste få chans till senaste nytt om laguppställningar och oddsändringar, i alla fall på majoriteten av kupongsutbudet. Stryktipset ska vara ett skicklighetsspel.

 

Engelska League One har åtta matcher som startar klockan 16.00 på lördag. Visst informationsklingar Ipswich, Gillingham och Plymouth bättre än busshållplatser? Även elva matcher i League Two klockan 16.00 på lördag.

■■ Köper inte ursäkt att Covid-osäkerheten är större i engelska tredjeligan än officiella landskamper. 

■■ Risken torde vara större att landslagssamlingar leder till inställda matcher. 

■■ En nödlösning hade varit förlängt spelstopp till 17.29, men räcker inte i min bok.

Har Svenska Spel ambitionen att minska gapet upp till hästspelets poolomsättning får det inte se ut så här. Hur hade V75-spelarna reagerat om utrustningsinformation och värmningar uteslutits denna lördag..?

 

Är det så att den omsättningsstinna spelbörsen Betfair utsätts för utpressning och DDoS-attacker? Två lördagar i rad har den välbesökta sidan haft stora problem att visa sitt utbud ganska precis klockan 15.00 och cirka en timme framåt. Nog lugnare denna lördag. Har nätpiraterna siktat in sig på amerikanska presidentvalet och gett varningssignaler?

Borgs lördagsdrag

Har ju redan annonserat att jag inte är jättekär i veckans kupong och när det heller inte är någon jackpot blir min insats klart lägre denna omgång. Så här går mina tankar:

VECKANS SPIK 1

Match 13, Island – Danmark. Kul för Hamrén med framgångar i EM-Play Off. Hade man inte slagit ut Rumänien så hade det nog varit Valhalla, fotbollsmässigt, för svensken. Nu är det en månad kvar till avgörande match mot Ungern om biljett till EM-slutspelet. Hur motiverande är denna NL-match 48 timmar senare? Nej, Danmark klassen bättre och tar här en vinst för att säkra fortsatt spel i A-gruppen av Nations League. Spik 2 i Match 13 till 57%!

VECKANS SPIK 2

Match 3, Färöarna – Lettland. Håkan Ericson har via två segrar redan fixat avancemang för Färöarna till Grupp C. Jag tror den svenske tränaren vill ha tre raka segrar för att visa att man inte hör hemma bland drottningsyltslagen. 47% tycker jag är fullt godkänt på hemmalaget, spik Färöarna!

Min tredje spik blir Dalkurd i Match 7, men den kör jag inte som officiell…

VECKANS CHANSGARDERING

Match 11 England – Belgien. England har en förmåga att alltid få lätt motstånd i sina kvalgrupper och väljer oftast lätt motstånd i träningsmatcherna. Hackat sig fram till gruppfinal, men nu är det upp till bevis för det talangfulla laget. För Belgien räcker det med kryss för att ta hem gruppen och att England tvingas ta kommandot i denna match passar belgarna perfekt. Tror till och med bortalaget kan kontra sig till en seger. Match 11, X2!

TÄNK PÅ ATT

Match 2. Tyskland roterar rejält? Att storfavoritens (80%) odds går upp 10/100 matchdagen hör inte till vanligheterna. Fingervisning om att tyskarna inte kör sitt bästa gäng? Tyvärr har Ukraina en hel del problem. Jag tar med krysset i alla fall...

Match 9. Sverige håller sig kvar i Grupp A om man klarar kryss borta mot Kroatien. Generationsväxling i det starka Balkanlaget? Kroaterna streckade till 52%, inte överstreckad på något vis, kanske till och med en bra spik..?

Match 10. Frankrike – Portugal. Riktig toppmatch. Portugiserna vinner gruppen även på kryss. Streckfördelningen är 48-30-22 och ligger i linje med chansvärderingen. Välj själva, hemma- eller bortaseger…

Match 12. Norge – Rumänien. Helgens Ingmar Bergman-match? Båda lagen åkte ur torsdagens EM-Play Off, riktigt mörker. Kryss spelar nog bort båda lagen från gruppseger och avancemang till grupp A. Norge rejält överstreckade, 62% mot chansvärderingens 51%. Fatta eget beslut!

Match 4. Liechtenstein – Gibraltar. Räcker med kryss för hemmalaget för att ta hem D-gruppens trelagsserie. Får takläggare och restaurangpersonal ledigt för denna vassa gruppfinal? Viktig info: Hemmalaget en av kupongens mest överstreckade, 71% mot chansvärdering 58.

Match 6. Brage – Degerfors. Ett riktigt bruksderby och rivaliteten ligger nedärvt i DNA. Är det här seriesuveränen ska få ett hack i segerkurvan? Något förvånande är inte Degerfors överstreckade utan befinner sig på 61%, ungefär vad oddsen också säger. Oj vad Brage vill ha med sig minst en poäng här