Foto: Lisa Björk
 Foto: Lisa Björk

Svensk stjärna i topp - jagar 68 miljoner i VM

Publicerad

Svenske Martin Jacobson är på jakt efter 68 miljoner kronor i Las Vegas.

Turneringsspecialisten har varit lysande och är på nionde plats efter två dagars spel.

Svenske pokerstjärnan Martin Jacobson går urstarkt i World Series of Poker Main Event, poker-VM.

Jacobson är en av Sveriges absolut mest välmeriterade turneringsspelare och kunde knappast ha startat turneringen bättre.

Efter dag 1A var han i ledning och delade följande historia på Twitter:

- Första året jag spelade main event åkte jag ut redan i tredje handen. I år har jag tagit ledningen.

Under dag 2AB fortsatte Jacobsson att samla på sig marker och är nu på nionde plats, med en imponerande stack på 342 700 - ungefär 342 gånger big blind.

68 miljoner till vinnaren

Vinnaren i årets turnering belönas med hisnande drygt 68 miljoner kronor.

Det är den näst högsta vinstsumman någonsin i turneringen.

Bland de mer välkända namnen är bland annat ex-världsmästaren Chris Moneymaker, mannen som startade den enorma pokerboomen med sin sensationella seger 2003, vidare till dag 3 med en ganska betryggande stack.

Bland svenskarna tog sig nio stycken vidare från dag 2AB.

Bland annat pokerprofessorn Dan Glimne.

Dag 2C spelas natten mot torsdag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag