Wolves det bättre laget – tvåan en jackpotspik

Foto: ANDREW COULDRIDGE / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

På förra veckans kupong var det endast två favoriter som lyckades vinna sina matcher. Kupongen var extremt svårlöst och vi fick också se en ensam vinnare på 13 rätt. 

Den här veckans kupong ser inte riktigt lika svår ut. Jag väljer att göra det enkelt och bygger min rad runt Liverpool.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Liverpool imponerar – fixar en ny trea

1. Liverpool–Southampton 1

Liverpool var en av få favoriter som pallade för trycket på förra helgens kupong. Då hette motståndet Arsenal, nu möter man ett uddlöst Southampton. Gästerna har inte skapat målchanser i den utsträckningen man hoppats på den här säsongen. Tappet av Danny Ings framåt har visat sig kostsamt för Saints. Sund spiketta!

Passande uppgift för formstarkt Wolves

4. Norwich–Wolverhampton 2

Norwichs spelarmaterial håller inte för en hel säsong i Premier League. Om man inte värvar i vinter är nedflyttning oundvikligt. Bra läge för formstarkt Wolves.

Är det bättre laget – ettan blir spelvärd

5. Birmingham–Blackpool 1

Birmingham är ett lag jag håller betydligt högre än Blackpool. En fingervisning är statistiken skott per match. Där hittar vi Birmingham på en åttondeplats i The Championship med 11,9, att jämföra med Blackpool på 18:e plats med 10,2. Ett av kupongens bästa spikförslag.

SKRÄLLDRAGEN

Har bra möjlighet att skrälla på sydkusten

2. Brighton–Leeds 12

Leeds hoppas ha både Rodrigo och Raphinha tillgängliga för spel. Bamford och Ayling saknas fortfarande för gästerna. Om Raphinha spelar har Leeds goda möjligheter att plocka poäng från vad som blivit överskattade Brighton. Tvåan till 23% ska med på raden.

Ettan blir överstreckad – ta med flera tecken

3. Crystal Palace–Aston Villa 1X2

Jag gillar Palace skarpt sedan Vieira tog över men tidiga procenten gör uppenbarligen också det. Att den ska stå i 57% mot ett Villa som har en diskutabelt bättre trupp köper jag inte riktigt. Ta med flera tecken.

Coventry en bra kupongrensare

6. Bournemouth–Coventry 1X2

Millwall dominerade den andra halvleken mot Bournemouth i The Cherries senaste match. Formkurvan pekar nedåt för hemmalaget. Man ställs mot ett Coventry som är fullt av självförtroende och som inte är rädda för att spela sitt spel oavsett motstånd. Kupongrensare?

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Liverpool–Southampton 1

Liverpool ser oförskämt bra ut just nu. Trots en del skador i truppen står man för en bländande fotboll. I veckan valde Klopp att rotera på flera positioner men man vann ändå enkelt mot Porto. Firmino, Keita, Gomez, Jones och Elliott missar matchen för Liverpool. Gästerna har Armstrong som tveksam till spel. Allt annat än en etta skulle förvåna...


2. Brighton–Leeds 1

Förra säsongen hade Brighton ständigt otur med bollstudsar, VAR-beslut och stolpträffar. Den här säsongen har man istället sprungit lite bättre än vad man kanske förtjänar. Leeds har underpresterat kraftigt men man har haft en hel del skador på nyckelspelare. Gästerna har hög kapacitet. Högt spelvärde i bortasidan.


3. Crystal Palace–Aston Villa 1

Eze var tillbaka i matchtruppen senast för Palace efter lång frånvaro. Han blir som ett nyförvärv på mittfältet med sin återkomst. Gerrard vann sin premiär som tränare för Villa. Det är en sak att slå Brighton hemma, det är en helt annan att åka till Selhurst Park och plocka tre poäng. Svag etta.


4. Norwich–Wolverhampton 2

Norwich ackumulerade 0,55 expected goals i premiären mot Southampton. Det är tydligt att Dean Smith valt att lägga fokus på att försöka tajta till försvarsspelet först. Mot ett högt flygande Wolverhampton tror jag dock inte att det räcker. Gästerna har spelat på en extremt hög och jämn nivå under säsongen – spikförslag!


5. Birmingham–Blackpool 1

Det är smått osannolikt hur Blackpool kan ligga före Birmingham i tabellen sett till hur lagen spelat. Men det spelar oss rätt i händerna, tabelläget gör att många kommer att försöka sortera bort ettan vilket drar ner streckprocenten. Blackpool saknar bl a förstemålvakten Maxwell. Birmingham har mittfältaren Woods avstängd.


6. Bournemouth–Coventry 1

Scott Parker har fått liv i Bournemouth igen. Klubben inledde säsongen sensationellt bra. På slutet har det inte gått riktigt lika lätt. Han har kört hårt på sin favoritelva och det börjar kanske tära på truppen nu. Bournemouth tappade ledningar mot både Derby och Millwall sent i andra halvlek. Försvararen Zemura är skadad.


7. Hull–Millwall 2

Millwall hämtade upp underläge till ett 1–1-resultat mot Bournemouth tidigare under veckan. Rapporterna säger att Millwall dominerade den andra halvleken och förtjänade segern. Millwall är inte lika tungt att möta på bortaplan men mot nykomlingen Hull ska man ses med toppchans. Hull saknar Fleming, Emmanuel och Coyle. Huddlestone är ett frågetecken inför.


8. Huddersfield–Middlesbrough 2

Middlesbrough har fått tillbaka flera spelare från den långa skadelistan laget hade inför landslagsuppehållet. Ameobi, Browne, Fisher och Fry saknas fortfarande. Hos hemmalaget är Pipa, Rhodes, Rowe och Vallejo borta från spel. Hogg och Holmes kommer att testas sent. Ettan är i skrivande stund ett av kupongens mest överstreckade tecken, värde!


9. Luton–Cardiff 1

Cardiffs höstsäsong kan bara beskrivas som ett enda långt fiasko. Klubben hade aspirationer mot att komma till play off men befinner sig på plats 20 i tabellen. Det är fram-förallt offensiven som inte fungerat. Gästerna snittar ett mål per match. Saknar Bowen och Vassell. Bagan är fortfarande ett frågetecken. Luton har endast två förluster hemma.


10. Peterborough–Barnsley 2

Jones, Marriott och Randall saknas med skador hos nykomlingen. Enda avbräcken hos gästerna är Halme och Kitching. Barnsley har varit seriens sämsta lag offensivt med endast 13 mål framåt. Det finns potential i den här truppen vilket vi fick se under fjolåret. Med ny tränare räknar jag med att gästerna får en nytändning. Fel favorit för mig – utgångstvåa!


11. Stoke–Blackburn 1

Efter tre raka segrar förlorade Stoke överraskande borta mot Bristol City i veckan. Man dominerade dock tillställningen med ett bollinnehav på 65% och borde inte förlorat med normal utdelning på sina chanser. Allen, Bursik, Clucas, Powell, Sima, Souttar och Thompson saknas i hemmalaget. Stoke ska vara favorit hemma men spelvärdet ligger i bortsasidan, gardera.


12. Swansea–Reading 1

Det är två lag som tycker om att spela bollen efter backen. Swansea har kommit längre i sin utveckling än Reading om vi ser till grundspelet men Reading har tillräckligt med spets i truppen för att kunna hota svanarna. Morrison och Rinomhota har tillkommit på skadelistan för Reading. Sedan tidigare är Meite, Joao, McIntyre och Araruna borta med skador.


13. Plymouth–Wigan 2

Toppmöte i League One. Det blir en högintressant duell mellan målsprutorna Hardie och Keane i respektive lag. Plymouth kommer från två riktigt dåliga insatser då man förlorat och blivit nollat mot både Wycombe och Charlton. Wigan är obesegrade i sina sex senaste matcher inför helgens möte. Wigan vann motsvarande möte i fjol med stabila 0–2.

ANNONS:
Expertens systemförslag: