Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viktiga poäng på spel – blågult en given spik

Foto: BILDBYRÅN

Till helgen står viktiga poäng på spel när flera länder vill stärka sina aktier att ta en plats i EM-slutspelet. Sverige reser till Malta och har god chans att lämna semesterön med full pott. Omgången ser på förhand lättippad ut.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång  

Del 2: Ligatabeller 

Bästa spikarna

Sverige tar full pott på semesterön

1. Malta–Sverige 2

Sverige besegrade Malta med 3–0 i hemmamötet. Det borde bli liknade siffror när Janne Anderssons manskap reser till semesterön. Om några dagar väntar Spanien och ska det bli nytt mästerskap för Sverige är tre poäng ett måste mot ett relativt svagt Malta.

Grekland skräller knappast i Italien

4. Italien–Grekland 1

Greklands chanser att gå till EM är mycket små. Och efter det sensationella EM-guldet 2004 har grekerna spelat med handbromsen i. Italien har helt annat kunnande och ser till att poängen stannar ”hemma”.

Rumänien har vittring på EM-slutspelet

6. Färöarna–Rumänien 2

Rumänien är med och kämpar om silvret bakom Spanien i gruppen. Färöarna har bra inställning men räcker sällan till mot de bättre nationerna. Rumänien är medvetet om att det är tre poäng som gäller. Tvåan lämnas allena.

Skrällvarningarna

Vidöppen match – alla tecken kommer med

3. Danmark–Schweiz X2

Viktiga poäng står på spel mellan Danmark och Schweiz. Det lag som vinner kopplar grepp om en plats i EM-slutspelet. Mötet i alplandet slutade med varsin poäng. Det blir en ny hård fight till helgen. Gardera.

Wales bjuder upp till strid mot Kroatien

9. Wales–Kroatien 1X

Kroatien spelade VM-final i fjol sommar och fick ge sig i finalen mot Frankrike. Laget är bra, men inte lika bra som för ett år sedan. Wales har utvecklats mycket de senaste säsongerna och har en tänkbar matchvinnare i Gareth Bale. På hemmaplan bjuder man upp till strid.

Formstarkt Slovenien kan ta ny seger

11. Slovenien–Österrike 1

Efter nederlaget i Österrike har Slovenien tagit tre raka segrar. Lettland sänktes med marginal. Därefter sänktes Polen och Israel. Därmed lever hoppet om en plats i slutspelet kommande sommar. Revanschlustan är stor och Österrike kommer att få det jobbigt.