Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

United borde vinna enkelt i FA-Cupen

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Det är tätt på given och lag med bredda trupper gynnas. FA-cupen är med på kupongen och jag litar på Manchester United och City. Motståndet är lämpligt och i normal form blir det avancemang.

I och med att matcherna spelas inför tomma läktare är fördelen av hemmaplan nästintill obefintlig. Med gott om folk på läktarna får hemmaspelarna energi och oftast ett par domslut med sig.

Matcherna i The Championship är vidöppna. Känslan säger att Nottingham och Sheffield Wednesday gör bra insatser.

ANNONS: Spela Stryktipset med Expressens superexperter.

Expressen – Eskils lilla 

Expressen – Eskils stora 

Expressen – Pontus och Albin 

BANKEN

Manchester United fick en bra lottning i FA-cupen. Ett formlöst och skadedrabbat Norwich väntar. I veckan åkte Norwich ut ur Premier League. Ny smäll väntar i helgen.

SKRÄLLEN

Middlesbrough hoppas på nytändning med Neil Warnock vid rodret. Kontraktet är inte räddat och varenda poäng blir värdefull framöver. Middlesbrough är en tänkbar spik till intressanta 20 procent.

AVSLAGET

Chelsea besegrade Manchester City i veckan och spelade med en man mer sista kvarten. Leicester har inte övertygat och kan bättre än vad som visats på sistone. Leicester har dessutom längre vila.

Tipsgenomgången

NORWICH-MANCHESTER UNITED 2

Norwich flyttas ned från Premier League, men kommer vara heltänt i cupmötet mot Manchester United. Tvåan spikas i alla fall.

BIRMINGHAM–HULL 1

Hull har tappat spelare och risken är stor att man flyttas ned i League One. Birmingham är svårslaget. Givet utgångstecken.

LEEDS–FULHAM 1 2

Båda önskar ta steget till Premier League kommande säsong. Om Fulham ska gå direkt till högsta serien krävs tre poäng. 12 på lappen.

STOKE–MIDDLESBROUGH X 2

Middlesbrough sparkade Jonathan Woodgate och rutinerade Neil Warnock ersätter. Får det fart på klubben? Boro är i poängbehov. x2.

WIGAN–BLACKBURN 1 2

Wigan har verkligen spelat upp sig under den andra delen av säsongen. Blackburn jagar en plats till högsta serien. Helst 1x2.

SHEFFIELD UNITED–ARSENAL 1 X 2

Sheffield United har inte fått till det efter uppehållet. Arsenal har en dags mindre vila och det kan påverka. Ta tidigt med alla tecken.

LEICESTER–CHELSEA 1 X 2 

Leicester har varit svagt hittills. Trots det får man tipset i FA-cupen. Hemmalaget har en dags längre vila än Chelsea.

NEWCASTLE–MANCHESTER CITY 2

Manchester City är favorit att vinna FA-cupen och kommer att satsa på matchen. Newcastle saknar en handfull spelare. Tvåa.

WATFORD–SOUTHAMPTON 1 X

Watford behöver poängen bättre och är rimligtvis mer motiverat. Southampton. Vid förlust kan Watford åkA ned under strecket. 1x.

BRISTOL CITY–SHEFFIELD W 1 2

Sheffield Wednesday kvitterade på stopptid i omstarten. I ljusa stunder håller man bra klass. Bristol City är upp och ned. 12?

 NOTTINGHAM–HUDDERSFIELD 1

Emile Smith-Rowe, Steve Mounie, Fraizer Campbell med flera är tveksamma till spel i Huddersfield. Nottingham lämnas ogarderad.

AIK–MALMÖ FF X 2

AIK är revanschsuget efter stjärnsmällen i torsdags. MFF ska vara favorit, men är försvagat i och med frånvaron av Christiansen.

 DJURGÅRDEN–KALMAR FF 1 X

Djurgården är taggat efter dubbla nederlag i serien. Förhoppningsvis spelar Emir Kujovic och Nicklas Bärkroth. Utgångsetta.