Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trots tveksam form – har toppchans mot ”lillebror”

Foto: BERNADETT SZABO / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Liverpool är lördagens bästa spik i Merseyside-derbyt. Jag singlar även formstarka Barnsley som gästar ett Bristol City i total kris. 

I skrällväg hoppas jag bland annat att Swanseas något turliga poängstreak tar slut.   

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel  

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem  

• • •

Tre Premier League-matcher och tio drabbningar från tighta The Championship ingår på lördagens kupong. De två största oddsmässiga favoriterna är Liverpool och Norwich där jag tycker den förstnämnda är en vettig spik medan den andra streckas för högt. 

Här har ni mina bästa drag, inte i jakten på 13 rätt, utan i jakten på 13 OCH bra utdelning. 

■■ Match 1. Liverpool gjorde en riktigt bra match i veckans Champions League, där de var klart bättre än Leipzig och vann rättvist med 2–0. En skön seger för Klopp som behövde lite medvind efter en tuff tid. Resultaten på slutet har givetvis varit en besvikelse och som vanligt har tipparna kort minne och tycker nu att Liverpool är ett halvdant fotbollslag. Jag tycker dock inte att insatserna totalt sett varit så dåliga och det har varit en hel del tillfälligheter, där Alisson i målet varit ute och cyklat bland annat som avgjort matcherna. Nu väntar inte bara en viktig match för Pool i jakten på att återta en CL-plats, utan framför allt ett alltid lika känslomässigt Merseyside-derby. 

Everton är, som jag tidigare skrivit, ett av de lag som har flest ”för många” poäng sett till prestationerna och statistiken. Enligt Expected Points är de inte värda mer än en plats på den undre halvan. Calvert-Lewins skärpa framför mål är en av anledningarna till att Ancelotti fått jubla, nåja, mer än han varit värd. Anfallaren har varit skadad i två matcher, men ser ut att vara aktuell för spel igen. Everton har annars inte haft det lätt mot storebror de senaste åren och jag tycker de ska vara klara underdogs här igen. Insatserna på slutet har helt enkelt inte varit bra nog. 

När Liverpool dessutom ser ut att streckas relativt sparsamt är det en klart bra spik runt 65%. 


■■ Match 4. Det råder total kris i Bristol City. Efter fem raka förluster i ligan där de senaste tre ger målskillnaden 0–9 rasar The Robins genom tabellen. I veckan fick styrelsen nog och sparkade tränare Dean Holden. Det gör att klubben behöver söka en ny huvudtränare för andra gången inom mindre än ett år. Framåt har fjolårsvärvningen från QPR Nakhi Wells inte fått till det när viktige Andreas Weimann varit skadad. 

Gästande Barnsley mår betydligt bättre. I veckan togs en rättvis seger över Blackburn hemma och innan dess stod The Tykes för en häftig skräll borta mot ligans bästa lag Brentford (2–0). Lägger man till den imponerande insatsen hemma mot Chelsea (0–1) i FA-cupen där Barnsley höll uppe spelet riktigt bra, så kan vi konstatera att det är ett lag med riktigt gott självförtroende. Den franske tränaren Ismaël har ett perfekt truppläge här och kan ställa bästa möjliga lag på banan. 

Jag tror ni vet vart det barkar, jag gillar spiktvåan skarpt till dryga 40%. 


■■ Match 10. Norwich är som sagt den näst största oddsfavoriten på kupongen, men streckmässigt är de den största. Det svenska folket gillar med rätta de fina insatserna på slutet, men jag är allergisk mot lag som streckas upp mot 80% i svårtippade The Championship. Anledningen är att även topplagen är för ojämna för att orka hålla en jämn hög nivå match efter match. 

Jag har varit imponerad av Rotherhams prestationer på slutet. Rättvisa segrar mot Derby och Preston följdes upp av en oturlig förlust i en jämn match mot formtoppade Cardiff och i veckan fick de ett pånyttfött Bournemouth att verkligen svettas för poängen. 

Visst ska Norwich vara klar favorit, men till den här streckningen kan jag inte låta bli att helgardera och jobba in superskrällen till 10%. Rotherham har absolut kapacitet att skapa nerv i den här matchen. 


■■ En spik som gubbarna i kiosken kommer älska på den här kupongen hittas i match 6. Topplaget Swansea gästar formsvaga Huddersfield, som fortfarande står utan seger under 2021. Jag är ändå villig att jobba emot både kioskgubbar och favorittvåan, ett drag som kan rensa rejält bland kupongerna. Förutom en usel andra halvlek mot Wycombe förra lördagen så har Huddersfield visat bättre tendenser de senaste matcherna. Hudds gjorde en helt okej insats borta mot Middlesbrough där de spelmässigt var det bättre laget, men ändå tappade ledningen. 

När det gäller Swansea så väntar jag bara på att det ska komma en dipp. Svanarna har helt enkelt sprungit för bra och det borde bara vara en tidsfråga innan stolpe in blir stolpe ut. Totalt sett borde inte walesarna vara med och slåss om topp 2. Veckans hemmamatch mot Nottingham var ett bra exempel där Swansea var det sämre laget, men ändå lyckades peta in matchens enda mål i den 87:e minuten. 

Jag chansar bort en överstreckade tvåan och spelar 1X. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem 

• • •

SKRÄLLEN

Huddersfield (match 6)

Det är dags för två kurvor att vända. Swanseas tur bör ta slut snart medan Huddersfield har gjort sig förtjänta av första segern för året. Det är inte enkelt att vinna bortamatcher i The Championship och här blir favorittvåan för betrodd. 

SPIKEN

Liverpool (match 1)

Merseyside-derby där Liverpool är det klart bättre laget, men streckas relativt sparsamt av tipparna på grund av de sviktande resultaten på slutet. Everton är dock inget extra och har inte alls imponerat på slutet. Bra spiketta!  

DRAGET

Barnsley (match 4) 

Bristol City krisar rejält och sparkade tränaren Dean Holden i veckan. Barnsley är i sin tur inne i en av sina bästa perioder för säsongen och kommer med stort självförtroende. När tvåan streckas sparsamt under 45% är det en sund spik. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: