Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sverige har toppchans – ettan är en given bank

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Vid första anblick kan det se ut som en relativt enkel kupong men utöver Serbien, Sverige och Schweiz finns det få klara favoriter att spika. 

Jag tror dessutom att Serbien kan få det tufft borta mot svårspelade Luxemburg vilket gör helgens kupong ännu mer attraktiv för oss spelare.

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Räkna med en säker blågul seger

1. Sverige–Kosovo 1

Ettan kommer att dra mycket spel på kupongen men det var klasskillnad när lagen möttes senast. Kosovo har en seger på sina tio senaste bortamatcher. Sverige har mer kvalité i samtliga lagdelar och ska kunna spela ut Kosovo individuellt sett men också på ett taktiskt plan.

Nu borde det lossna för Irland!

4. Azerbajdzjan–Irland 2

Irland borde vunnit när lagen möttes i Irland. Azerbajdzjan fick ledningen och kunde spela på resultat. Om Irland gör första målet tror jag inte att Azerbajdzjan kommer att ha speciellt mycket att sätta emot irländarna.

Minst en klass bättre – har toppchans

7. Schweiz–Nordirland 1

Schweiz har inte förlorat en tävlingsmatch på hemma-plan på en evighet. Laget är otroligt stabilt i sina prestationer. Det man kan peka på som en svaghet är deras offensiv, det saknas lite spets framåt men på hemmaplan har man en förmåga att höja sig – spiketta!

SKRÄLLDRAGEN

Vet hur man plockar poäng av Grekland

2. Georgien–Grekland 1X2

Georgien gjorde det väldigt bra när lagen möttes i Grekland tidigare under kvalspelet. Där har Sagnol en mall att gå efter hur man plockar poäng mot grekerna. Grekland har haft det väldigt svårt när man måste skapa chanser på egen hand i stället för att spela på kontring.

Trubbigt Skottland en favorit i fara

4. Skottland–Israel 1X2

Skottland har varit sanslöst ineffektivt på sina målchanser. Det saknas en utpräglad målskytt i landslaget. Det är något som gästerna har! Zahavi öser in mål för både klubblag och landslag. Ettan är överstreckad...

Serbien blir överstreckat – ta med krysset

6. Luxemburg–Serbien 1X2

Allting behöver stämma för Luxemburg för att man ska få med sig poäng mot Serbien men jag kan se ett scenario där man drar ner tempot i matcherna och får serberna frustrerade. Det viktiga blir att hålla tätt första 30 minuterna, klarar man det är mycket vunnit, spelvärt kryss!

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Sverige–Kosovo 1

Sverige har ruggigt facit hemma på Friends. Det fick inte minst Spanien känna på förra samlingen. Om hoppet om att vinna gruppen ska leva vidare behöver Sverige tre poäng här. Sett till hur spelet såg ut när lagen möttes i Kosovo talar det mesta för att man löser uppgiften. Ibrahimovic saknas och det är osäkert om Isak klarar 90 minuter.


2. Georgien–Grekland 2

Willy Sagnol har haft en tuff start på tränarjobbet för Georgien. Förlust hemma mot Kosovo förra samlingen, en match man förväntade sig poäng i. Nu ställs man mot Grekland som är ett motstånd som passar ganska bra. Grekland får det svårt när man måste föra matcherna. Gästerna ska vara favorit men jag vill gardera.


3. Finland–Ukraina 2

Det mest noterbara med Ukrainas trupp är att Atalanta-stjärnan Malinovskyi lämnats utanför. Hans kreativitet offensivt är något som Ukraina kommer att saknas. Ukraina kommer annars från två fina insatser mot Frankrike och Tjeckien förra samlingen. Finland är försvarsstarka men får förlita sig till fasta situationer om det ska bli tre poäng. Utgångstvåa!


4. Skottland–Israel 1

Israel har ett landslag med den perfekta mixen av ungt och gammalt. Fanbärare som Zahavi och Bitton bidrar med rutin medan Solomon och Abadi är unga talanger som tillför energi. Man slog nyligen Österrike med 5–2. Det visar vilken kapacitet gästerna har. Skottland imponerar inte offensivt, jag vill ha med flera tecken.


5. Azerbajdzjan–Irland 2

Irland fick inte med sig mer än 1–1 när nationerna ställdes mot varandra förra samlingen. Irland var utan tvekan det bättre laget men man hade svårt att skapa målchanser offensivt och Azerbajdzjan var inte ofarligt. Jag tror Irland kommer kunna dra lärdom av den matchen och till 41% är tvåan en attraktiv spik. 


6. Luxemburg–Serbien2 

På papperet en match som Serbien ska vinna, men man vet aldrig riktigt var man har det här serbiska landslaget. Deras prestationer är väldigt ojämna. Om det börjar gå emot och Luxemburg kan få gästerna frustrerade så har Luxemburg alla möjligheter till att plocka poäng. Söker man efter en skräll på kupongen är det här ett hett tips.


7. Schweiz–Nordirland 1

När lagen möttes i Nordirland var det total dominans från Schweiz. Bollen ville inte in trots stort spelövertag. Seferovic kunde inte ens få in bollen från straffpunkten. Schweiz är ett lag som presterat väldigt bra i kvalspelen senaste åren och tappar sällan onödiga poäng hemma. Jag räknar med att man tar en snabb revansch här – spik!


8. Ungern–Albanien 1

När Puskas Arena är fullsatt blir det ett enormt tryck där inne som kan bära landslaget långt. Det fick vi inte minst se i EM-slutspelet där man störde stornationer som Portugal och Frankrike. Albanien vann matchen när lagen möttes förra samlingen men Albaniens prestationer varierar enormt mellan hemma och borta. Chans till revansch för Ungern.


9. KIF Örebro–Djurgården 2

Det är två lag som befinner sig på samma poäng i en väldigt jämn tabell. Det skiljer bara fem poäng upp till fjärdeplatsen. Djurgården har Julia Walentowicz avstängd efter det gula kortet mot Eskilstuna förra omgången. Det är två väldigt jämna lag och med vad som kan bli en favoritbetonad rad går jag hellre på värdesidan i den här matchen och plockar Djurgården.


10. Hudiksvall–Haninge 2

Hudiksvall har kommit allt närmare nedflyttningsstrecket under säsongen. Det här är en nyckelmatch mot Haninge som befinner sig precis ovanför i tabellen med ett gap på sju poäng. Haninge har stått för ett gäng fina insatser den senaste tiden medan Hudiksvall saknar en seger i sina nio senaste matcher. Jag tror man kommer långt med X2 här.


11. IF Sylvia–Karlstad 1

Sylvia är fast förankrade i mitten av tabellen. Efter en handfull sämre insatser gjorde man stark defensiv match mot topplaget Sandviken förra omgången. Karlstad plockar majoriteten av sina poäng på hemmaplan. Gästernas Amatkarijo har tillsammans med Edegware burit deras offensiv. Det krävs att båda har en bra match för Karlstad ska ta poäng.


12. Torns IF–Ljungskile 1

Hemmalaget har Sarr avstängd medan gästerna saknar Samuel Ohlsson. Efter en fin start på säsongen har Ljungskile haft det svårt att plocka segrar. Gästerna går in till mötet med två segrar på sina nio senaste matcher. Man vann dock hemmamötet mot Torn tidigare under säsongen men det var när formen var som bäst för Ljungskile. Lutar åt ettan.


13. Åtvidaberg–Utsikten 2

Efter fyra raka segrar har Utsikten gått med i toppstriden och är nu bara två poäng från förstaplatsen. Gästerna är ett av seriens formstarkaste lag. Man har framför allt förbättrat bortaspelet som varit ett problem tidigare säsonger. Karl Bohm och Lucas Hedlund har tillsammans stått för 18 mål för gästerna. För mig ska Utsikten vara klar favorit i det här mötet.

64 rader

1. Sverige–Kosovo 1

2. Georgien–Grekland x2

3. Finland–Ukraina 2

4. Skottland–Israel 12

5. Azerbajdzjan–Irland 2

6. Luxemburg–Serbien x2

7. Schweiz–Nordirland 1

8. Ungern–Albanien 1

9. KIF Örebro–Djurgården x2

10. Hudiksvall–Haninge 2

11. IF Sylvia–Karlstad 12

12. Torns IF–Ljungskile 1

13. Åtvidaberg–Utsikten x2

1 728 rader

1. Sverige–Kosovo 1

2. Georgien–Grekland 1x2

3. Finland–Ukraina x2

4. Skottland–Israel 1x2

5. Azerbajdzjan–Irland 2

6. Luxemburg–Serbien 1x2

7. Schweiz–Nordirland 1

8. Ungern–Albanien 1

9. KIF Örebro–Djurgården x2

10. Hudiksvall–Haninge x2

11. IF Sylvia–Karlstad 12

12. Torns IF–Ljungskile 1x

13. Åtvidaberg–Utsikten x2